Otthon parádéztak a szombathelyi bunyósok

Frisss - fotó: Controll SE • 2017. június 13., kedd •
Az ELTE-SEK sportcsarnokában eredményesen szerepeltek a Controll SE kick-boxosai.
Otthon parádéztak a szombathelyi bunyósok

Szervezés és eredményesség szempontjából is remekül sikerült a Controll SE által június 10-én Szombathelyen az ELTE sportcsarnokában rendezett kick-box 4Fight Kupa light-contact és kick-light felnőtt és masters magyar bajnokság döntője. Tizennyolc egyesület nevezte be versenyzőit, mindkét szabályrendszerben, minden súlycsoportban a négy legjobb kick-boxos kapott lehetőséget a bizonyításra - sérülések, betegségek miatt akadtak csonka kategóriák is. Gördülékeny szervezés jellemezte a döntőt - és a sok nézőnek, szurkolónak köszönhetően a hangulattal sem volt probléma. A szombathelyi torna komoly jelentőséggel bírt, ugyanis kvalifikációs verseny volt a novemberi, budapesti kick-box világbajnokságra, amelyen a kick-box összes szabályrendszere bemutatkozik.

A házigazda Controll SE fináléba jutott sportolói közül Grünczeisz Patrik és Bárdosi Sándor Ferenc (veterán) sérülés miatt nem tudták vállalni a döntő küzdelmeit, ők segítőként és szurkolóként vehettek részt az erőpróbán. Szász Krisztofer (63 kg) kick-light-ban második, light-contactban harmadik lett. Bolfán Ádám (69 kg) mindkét szabályrendszerben bronzérmet szerzett. A 79 kilós súlycsoport küzdelmeit kisajátította magának Bárdosi Sándor és Szmolek Emmanuel: kick-light-ban és light-contactban is egymás ellen döntőztek. A kick-light arany Bárdosié lett, light-contactban viszont Szmolek diadalmaskodott - értelemszerűen mindketten gazdagodtak egy ezüstéremmel is. Kick-light 84 kilóban begyűjtött még egy bronzérmet Gyöngyösi Máté és Pintér Bálint (kung fu szakosztály) is. Veterán 63 kg-ban Bertalan Gábor ellenfél hiányában, mérkőzés nélkül lett magyar bajnok.

A saját tanítványaim közül kiemelném Bárdosi Sándort és Szmolek Emmanuelt, a teljesítményük önmagáért beszél. Mindketten kvalifikálták magukat a vb-re. De a többiek is kitettek magukért, Szász Krisztofer és Bolfán Ádám junior korúként alaposan megnehezítették a válogatott ellenfeleik dolgát, sőt, meglepetésekre is futotta tőlük. Elégedett voltam az ob színvonalával, szinte véglegessé vált a válogatott kerete. Sikeréhes, tehetséges, fiatal magyar válogatott formálódik. Nyugodtan mondhatom, hogy bíztató a helyzet a közelgő világbajnokság előtt - összegzett Dancsó Zoltán, a Controll SE vezetőedzője, valamint a magyar kick-light és light-contact válogatott szövetségi kapitánya.

Szombathely utoljára 1999-ben adott otthont OB-döntőnek - fogalmazott Koszogovits Mihály főszervező. Az, hogy ismét házigazdái lehettünk egy ilyen rangos eseménynek, elsősorban a Controllnál zajló eredményes szakmai munka elismerése. Az egyetemi csarnok tökéletes helyszíne volt a rendezvénynek - mint azt a Magyar Kick-Box Szövetség vezetősége is megállapította. Igyekeztünk megfelelni az elvárásoknak, örömmel mondhatom, hogy mind a klubvezetők, mind az edzők, sportolók elégedetten nyilatkoztak a szervezésről. Természetesen külön öröm számunkra, hogy szép szombathelyi eredményeknek tapsolhatott a meglepően nagy létszámú publikum.

közösség

további frisss

lap tetejére