Ötkarika: elszálltak az utolsó esélyek?!

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2016. július 12., kedd •
Halász Bencének most (még) nem sikerült az ötkarikás szint elérése, de sebaj, a junior világbajnoki cím elérhető. Gyurátz Réka még bizakodó az ötkarikás szereplést illetően, az olimpiai bajnok Pars Krisztián pedig már jóval korábban teljesítette a kiküldetési szintet.
Ötkarika: elszálltak az utolsó esélyek?!

Hétfőn, a Sugár úti Atlétikai Centrumban rendezte ,,Last Chance” elnevezésű dobóversenyét a szombathelyi Dobó SE. Németh Zsolt mesteredző elmondása szerint a legjobb hazai kalapácsvetők és a diszkoszvetők számára adtak még egy esélyt az olimpiai kvótaszerzésre. 

A Dobó SE fiatal tehetsége, Halász Bence 6 kg-os szerrel már az Európa-rekordot ostromolta az elmúlt hetekben, 82.64 méteres eredménye pedig további szép célok elérésére jogosítja. A felnőtt, 7.26 kg-os kalapáccsal eddig edzéseken nem jelentett gondot a 74 méter sem, versenyen 73.97 méterig jutott.  


A junior világbajnokság megnyerése és a junior világcsúcs elérése az idei legfőbb célom. Két éve ez nem sikerült, most sikerülnie kell – nyilatkozta honlapunknak Halász Bence, aki a hétfő esti ,,Last Chance” elnevezésű dobóversenyen 72.97 méterre vetette a felnőtt kalapácsot.

Ezzel az eredménnyel győzni tudott, a 2. helyen a múlt heti felnőtt EB-n is dobókörbe álló Hudi Ákos végzett 71.89 méterrel, dobogós helyezést ért még Rába Dániel 68.45 méteres dobása. 
Bencének egyébként 76,18 méternél kellett volna nagyobbat dobni. Ezzel az ő ötkarikás esélyei sajnos elszálltak, a lengyelországi junior világbajnokságon azonban bizonyíthat és világelső lehet.    

Gyurátz Réka makacs hasfali sérülése miatt nem indult a hétfői versenyen, jelenleg a 70,39 méteres legjobb dobásával a 6. tartalék a 32 fős mezőny után, így az aktuális eredmények alapján 71,06 fölé kellett volna kerülnie, vagy többeknek vissza kellene lépni az olimpiai részvételtől. 

Az elmúlt hetekben kiváló edzéseredményeket produkáló Gergelics Cintia ezúttal 2 centiméterrel kisebb eredményt ért el, mint az egyéni csúcsa. 
66,87 métert lett az eredményem. Sajnos nem igazán ment, rossz formában voltam, igazából nem nagyon pihentem rá. Múlt hét szerdán még izomlázam volt, péntektől volt valamivel kevesebb edzés, de így is lehetett volna jobb is – nyilatkozta a frisss.hu-nak Cintia. 

A női kalapácsvetést egyébként a VEDAC-os Orbán Éva nyerte 68.46-tal. 

Németh Zsolt mesteredzőtől megtudtuk, hogy a megszerzett kvótákról 4-5 nap múlva lesz hivatalos lista.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére