Országjárásba kezd a Fidesz-KDNP

fidesz.hu • 2014. április 29., kedd •
A Fidesz EP-képviselőjelöltjeinek, valamint a párt vezető politikusainak részvételével május 5-étől országszerte lakossági fórumokat tartanak majd. Dömötör Csaba a keddi sajtótájékoztatón arról beszélt, május 5-18 között, az országjárás során várhatóan mintegy 120 helyszínen – budapesti kerületekben és vidéki városokban egyaránt – tartanak majd lakossági fórumokat. Mint mondta, a rendezvényeken a Fidesz EP-képviselőjelöltjei, valamint a Fidesz vezető politikusai vesznek majd részt, „így többek között Hende Csaba, Navracsics Tibor, Kövér László, Pelczné Gáll Ildikó vagy Szájer József”.
Országjárásba kezd a Fidesz-KDNP

Az országjáráson azt szeretnénk majd elmondani, hogy olyan képviselőkre van szükség Brüsszelben, akik képesek kiállni a magyar érdekekért, és fellépnek mind a baloldali, mind a jobboldali szélsőségesek ellen – szögezte le az EP-képviselőjelölt.
Ugyanitt Hidvéghi Balázs kijelentette, április 6-án a választók egy széles nemzeti összefogásra szavaztak, és elutasították a baloldali és a jobboldali szélsőségeket is.
Hangsúlyozta, az emberek elutasították azt a veszélyes baloldali gazdaságpolitikát, amely mindig a másokhoz való igazodásról szól, gyűlölködésre épül, és amely „több alkalommal Magyarországot hátba támadta, és külföldön besározta az elmúlt időszakban”. Ugyanígy elutasították azt a jobboldali szélsőséges és veszélyes politikát, amely az unióból való kilépést javasolja, csupán azért, mert nem mindennel vagyunk elégedettek az EU működését tekintve – fogalmazott.

Az EP-képviselőjelölt kiemelte, a nemzeti érdekekért határozottan kiálló, kiegyensúlyozott politikát kell folytatni az unióban. Nemzetek Európájában gondolkodunk, ahol minden nemzet kiáll a saját érdekeiért, és ahol a magyar érdekekért is kiállnak az EP-be delegált képviselők – fogalmazott. Hozzátette: éppen ezért a május 25-i választás tétje rendkívül nagy, mert nem mindegy, kik képviselik hazánkat Brüsszelben és Strasbourgban.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Fidesz-KDNP nemzeti listát állított fel, kifejezve azt a tényt, hogy a magyar állam felelősséget visel az egész magyar nemzetért. Így listánkon a Felvidék, a Kárpátalja, Erdély, a Vajdaság és a diaszpóra magyarsága is képviselteti magát egy -egy jelölttel – jegyezte meg. Ugyanakkor elmondta azt is, fontos, hogy a felvidéki és az erdélyi magyarok részt vegyenek a Szlovákiában és Romániában tartott európai parlamenti választáson, és támogassák az ottani jelölteket.
Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP EP-képviselői arra készülnek, hogy a továbbiakban is megvédjék a magyar érdekeket az unióban, és kiállnak a számunkra fontos kérdések mellett, valamint amellett, hogy a nemzeti hatáskör alatt álló ügyekben helyi döntések szülessenek. Példaként a pálinkafőzést, valamint az akácmézet említette.

A sajtótájékoztatón Dömötör Csaba reagált Újhelyi István szavaira is. Azt szeretnénk kérni a baloldal képviselőitől, hogy fogadják el a választók döntését, és hagyjanak fel a választási eredményekkel kapcsolatos hisztériakeltéssel – jelentette ki. Úgy fogalmazott, „rossz hagyománya az MSZP-nek, hogy mindenféle papírosokat küld ki Brüsszelbe, illetve a világ számos helyére, mert ezeken a papírokon általában valótlanságok szerepelnek”.

közösség

további frisss

lap tetejére