Óriási siker volt a Savaria Steel Darts Open

PCS - fotó: Tóth Arnold • 2017. július 02., vasárnap •
A világbajnokságot megjárt Bezzeg Nándor is nyilat ragadott a győzelem reményében.
Óriási siker volt a Savaria Steel Darts Open

Sokáig csak megbélyegezték a dartsot, mára viszont kifejezetten elit jelzőként akasztják rá a kocsmasport jelzőt. Sokan nem tudják, hogy rendkívül összetett sportágról van szó. Fontos a gyakorlás, de a fizikai és mentális felkészülés, valamint a jó matematikai ismeretek is elengedhetetlen feltétele annak, ha valaki sikeres dartsozó szeretne lenni.

A Szomathelyi Darts Club Sportegyesület és a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör közös szervezésében rendezték meg szombaton a Savaria Steel Darts Opent, amelyre bárki jelentkezhetett. Ennek megfelelően sokan szerették volna összemérni erejüket a legnagyobbakkal, hisz itt erre is lehetőség volt.

A több mint 80 előnevezést követően 75 fő állt táblához, hogy a csoportmérkőzések során kiderüljön ki folytathatja a 64-es főtáblán a szereplést. Kurucz Tamás főszervező is elégedetetten konstatálta, hogy mennyire népszerű sportággá vált a darts és hogy milyen sokan érkeztek a Zarkaházi Szily-kastélyban.

Pálos Tamás, a SZDCSE elnöke (jobbra) mellett a verseny egyik főszervezője Kurucz Tamás (balra) áll

 

Már az elején kiderült, hogy mindenki komolyan veszi a megmérettetést. Néhány perc alatt sikerült 100 fölötti kiszállót dobni. A csoportmérkőzések során pedig dobtak 180-ast is. Ebből is látszik, hogy nagyon jó, színvonalas mérkőzéseket játszottak a versenyzők. A magas színvonalú versenyen pedig érezhető volt, hogy nagyon kiegyenlített a mezőny - mondta el a Frisss.hu érdeklődésére Kurucz Tamás.

A csoportmérkőzések után már egyenes kiesésű meccseket vívtak a sportemberek és egészen késő estig nem volt megállás, hogy kiderüljön, ki nyeri az első Savaria Steel Darts Opent, ahol rendkívül komoly nyeremények és pénzdíjak találtak gazdára.

A döntő játszmát a Pósfai Miklós (Szombathelyi Darts Club SE) és Bezzeg Nándor vívta. A kiegyenlített, szoros összecsapás végén a hazai környezetben játszó Pósfai Miklós nyerte 4-1 arányban. Mindent elmond a fináléról, illetve az egész torna színvonaláról, hogy a döntőben az SZDCSE versenyzője 161-es kiszállót dobott a korábbi PDC világbajnokságon is részt vevő Bezzeg Nándor ellen.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére