Óriási érdeklődés mellett zajlott a Kutatók éjszakája

frisss.hu • 2015. szeptember 26., szombat •
Az előzetes regisztrációk száma elérte a hatszázat.
Óriási érdeklődés mellett zajlott a Kutatók éjszakája

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja által rendezett Kutatók éjszakája szombathelyi programjai a szombathelyi duális gépészmérnöki képzés fejlesztése, együttműködve a kiemelt járműipari központ gazdasági hálózatával című pályázat támogatásával valósultak meg.

A „B” épület aulájában a gépészmérnökképzés partnercégeinek kiállítása volt látható. A program 15 órakor megnyitóval kezdődött, majd a BPW-Hungária Kft., az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., az iQor Global Services Hungary Kft., az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft., az Opel Szentgotthárd Kft., a Roto Elzett Certa Kft., az Uniriv Kft., Delphi Hungary Kft. és a  NYME TTMK Savaria Műszaki Intézet által installált logikai játékokat, rejtvényeket, szemléltető eszközöket tekinthették meg az érdeklődők.

Többek között láthattunk tengelyvégcsavar-szerelő padot, plazmagömböt, pneumatikus táblát, hengerfejeket, amikbe időre kell szelepeket beszerelni, 3D nyomtatót, teljesen manuális Ördöglakat-készítő szerszámot, valamint szél -, napenergia és marógép modellt.

A gyermekeket számos érdekes játék várta. Lehetőségük volt logikai játékokkal, vagy épp Star Wars céllövöldével kipróbálni magukat, de hatástalaníthattak bombákat is, részt vehettek elektromos kísérletekben. A kiállítást kvízjátékok és játékos fizikai kísérletek színesítették.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére