Öreg autó nem vén autó: technikai csodák a Fő téren

szróbert-HCs • 2014. október 05., vasárnap •
Ferrari Testarossa, Vespa, Willis Jeep, Mercedes Benz, BMW, Alfa Romeo, Porsche, Lancia, Jaguar, Rolls-Royce, Opel, Austin Healey, NSU és persze a jó öreg Zsiguli is ott volt, amikor beérkeztek a szombathelyi Fő térre a Mister Classic nemzetközi veteránautó verseny résztvevői. Az ötszáz kilométeres verseny szombathelyi állomására több mint ötven különleges autó futott be. Az oldtimereket és gazdáikat Puskás Tivadar polgármester köszöntötte.
Öreg autó nem vén autó: technikai csodák a Fő téren

A verseny résztvevői Zsiránál hagyták el az országot, majd Sopronnál tértek vissza hazánkba. Szombaton Kőszeg felé kerülve érkeztek Szombathelyre. A Fő téri állomás és rövid pihenő után Vát – Pósfa – Répceszentgyörgy – Bő, majd Bükfürdő volt a megtett útszakasz. A magyarok mellett több külföldi, osztrák és cseh induló is volt.
Majosházi Péter főszervezőtől megtudtuk, hogy a technikai csodákban nem szűkölködő mezőny legerősebbje a 360 lovas Ferrari Testarossa volt, míg a leggyengébbnek az 1961-ből származó, 13 lőerős Vespa bizonyult, a legidősebbként pedig az 1942-es Willis Jeep-et köszöntötték, melynek utasai korhű katonai öltözetben feszítettek - az érdeklődők nagy örömére. 
A Mister Classic egyébként nem gyorsasági verseny volt, így a résztvevőkre ugyanúgy a KRESZ szabályai vonatkoztak, mint a többi közlekedőre.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére