A vasárnapi választás megerősítheti a kormánykoalíció stabilitását

szróbert-HCs • 2014. október 10., péntek •
Éljen Orbán Viktor, éljen Puskás Tivadar - így köszöntötte a miniszterelnököt és a város polgármesterét azok a szimpatizánsok, akik pénteken délután meghallgatták a kampánykörúton lévő pártelnököt. A Fidesz elnöke azt kérte a szombathelyiektől, hogy szavazzanak továbbra is bizalmat Puskás Tivadarnak, aki becsületes, tiszteletreméltó, sok ember szeretetét élvező olyan orvos ember, akinek a legfontosabb, hogy a másik emberen segíthessen.
A vasárnapi választás megerősítheti a kormánykoalíció stabilitását

Orbán Viktor péntek délután 3 órakor érkezett Szombathelyre, ahol megbeszélést folytatott a Városházán Puskás Tivadar polgármesterrel, illetve a vasárnapi választásokon induló Fidesz-KDNP képviselő-jelöltekkel. A találkozón Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője is részt vett. Ezt követően, pár perccel fél 5 előtt, a Városháza előtti téren több szombathelyi polgárral is kezet fogott, illetve röviden el is beszélgetett. 
A kormánykoalíció stabilitását ugyan nem érinti a vasárnapi önkormányzati választás, ám megerősítheti azt. Ezért aztán sokkal fontosabb Szombathely városának sorsa - ezekkel a szavakkal kezdte a Városháza előtti beszédét a miniszterelnök. 

Orbán Viktor az aktivistákhoz és a jobb oldali szimpatizánsokhoz szólva azt kérte, hogy még másfél napig folytassák azt a munkát, amit elkezdtek és vasárnap beérik a siker. A Fidesz elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy nincs kampánycsend, vasárnap is lehet beszélni a rokonokkal és barátokkal, majd néhány megfontolandó epizódra emlékeztette a szombathelyieket. 
Járt utat a járatlanért ne hagyjuk el; az elmúlt négy esztendőben ugyanis sok minden történt ebben a városban, erre pedig az az erős szövetség és összefogás a magyarázat, amely a kormány és a város vezetése, valamint a polgármester és a helyi emberek között valósult meg - emelte ki Orbán Viktor. 

Megállapodtunk a Markusovszky-kórház felújításában, vállaltuk, hogy 2016 nyarára megépítjük az autóutat, emellett a gépészmérnök-képzést is szeretnénk együtt megvalósítani. Ez utóbbi azt jelenti, hogy Szombathely érti a jövőt. Ezt pedig az is bizonyítja, hogy Szombathelyen már 3% alatti a munkanélküliség. Hazánk jövőbeni kihívása tehát nem a munkanélküliség, hanem az, hogy lesz-e elegendő munkaerő. Megállapodtunk abban, hogy másfél milliárd forintot kap a város, hogy felhasználja azt a járműipari központ fejlesztésére - hangsúlyozta a kormányfő. 

A bal oldalról szólva kiemelte: az ellenzék ma olyan szétesett állapotban van, hogy bármelyik képviselőjének képtelen szilárd politikai hátteret adni. Hazardírozás volna egy olyan várost, ennyi fejlesztést rábízni a bal oldalra, mely még saját magát sem képes megszervezni. A bal oldal a vesztébe rohan és eldöntötte, hogy nem fordul vissza.

Ezért jól gondolják meg, hová teszik a voksukat és támogassanak bennünket - tette hozzá Orbán Viktor, majd külön megköszönte azoknak, akik 2002-ben is kitartottak a polgári körök, a jobb oldal mellett. 

A 2010-es parlamenti választást úgy nyertük meg, hogy már mindenkinek elege volt abból, hogy mit művelt az akkori kormány. A győzelemben nagyon benne volt a tiltakozás, az elégedetlenségből fakadó felhajtóerő, de 2014-nem már nem így nyertük meg  a választásokat. A becsületet mindig könnyebb megszerezni, mint megtartani, 2014 erről szólt - mondta a miniszterelnök. 

Most azt kérem Önöktől, szavazzanak Puskás Tivadar polgármesterre, had folytassa a megkezdett munkát. Becsületes, tiszteletreméltó, sok ember szeretetét élvező ember. Olyan orvos ember, akinek a legfontosabb, hogy a másik emberen segíthessen. Egy ilyen emberből jó városvezető szokott lenni. Kívánom, hogy vasárnap este úgy nézzen ki a végeredmény, hogy Puskás Tivadar 5 évre megkapta az Önök bizalmát - zárta szavait Orbán Viktor. 

A beszéd végén nagy taps köszöntötte a kormányfőt, akitől többen is azt kérték, hogy jöjjön gyakrabban Szombathelyre. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére