Önkéntesen a tiszta környezetünkért

szróbert • 2014. május 09., péntek •
Azt gondolom, hogy a Te Szedd akció során környezettudatosságra nevelhetjük magunkat és az ifjúságot is, hiszen már kora gyermekkorban el kell kezdeni a környezetvédelemmel való foglalkozást - mondta a frisss.hu-nak nyilatkozó V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár.
Önkéntesen a tiszta környezetünkért

A térség országgyűlési képviselője május 9-én Táplánszentkereszten - tanárok, diákok és önkormányzati dolgozók mellett - vett részt az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség akciója keretében lebonyolított szemétgyűjtésben.

A május 9-11 között lezajló TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció nyitónapján, május 9-én, V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára Táplánszentkereszten csatlakozott a településen szemetet gyűjtőkhöz.
Geröly Krisztina főszervezőtől, a helyi Apáczai Csere János Általános Iskola tanárától a helyszínen megtudtuk, hogy az iskola tanulóiból álló csapat, összesen mintegy 230 diák – kisebb csoportokban – szedte a szemetet az iskola környékén és a település más pontjain, így például a Gyöngyös patak mentén. A diákokhoz a település lakosai, valamint az önkormányzat és az iskola munkatársai is csatlakoztak.
A térség országgyűlési képviselője a táplánszentkereszti akció helyszínén elmondta a frisss.hu-nak, hogy ma már egész Európában a közgondolkodás és az emberek mindennapjainak része a környezettudatosság, ám sajnos ettől mi még távol állunk. Azonban minden egyes környezetvédelmi akció hozzásegít ehhez. 

Immár negyedszer veszek részt a TeSzedd akcióban, és azt tapasztalom, hogy élményt ad, hiszen, aki kiszedi a fűből a szemetet, az tudja, milyen elképesztő felelőtlenségre ragadtatják magukat egyes embertársaink. Azt gondolom, hogy az esztétikai változáson túl környezettudatosságra is nevelhetjük magunkat és az ifjúságot is, hiszen kora gyermekkorban kell elkezdeni a környezettudatosságra történő nevelést. Bízom benne, hogy a vízzel sem bánunk majd pazarlóan - tette hozzá V. Németh Zsolt. 

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére