Oladi hétvége az őszi kikapcsolódás jegyében

szróbert-HCs • 2014. szeptember 28., vasárnap •
Az oladi lakótelep, az iskola rendezvényháza és udvara, valamint az új templom adott otthont az idei őszköszöntő fesztiválnak. Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ és a LISZI közös – szeptember 26-28 közötti – rendezvényét bárki ingyenesen látogathatta meg.
Oladi hétvége az őszi kikapcsolódás jegyében

Pénteken az Oladi Simon István Utcai Általános Iskola egészségfejlesztési és sportnapjával indult a háromnapos kavalkád, aztán szombaton vásári kikiáltók, zenészek lepték el a lakótelepet és térzenét adtak a hétvégén ébredezőknek. 
Délután lecsófőző versenyt, majd az Oladi Simon István Utcai Általános Iskola diákjainak műsorát tekinthették meg a kilátogatók. Novák Viki Zumba fitnesz bemutatója után a gyerekek számára szervezett programok következtek. A Szamóca Színház zenés mesejátékot mutatott be, Csipi-Csupi Bábszínháza címmel, majd Gryllus Vilmos és Levente Péter ,,ÉGBŐL POTTYANT” címet viselő kacagó koncertje következett.
Délután komolyra váltott a program, hiszen ,,Égiekkel játszó…” címmel Sebestyén Márta templomi koncertet adott az Oladi új templomban. Aztán a lecsófőző verseny eredményhirdetése után Ataru Taiko Japán Dobszínháza szórakoztatta a nagyérdeműt. Ezután pedig könnyűzenei koncertek, Wolf Kati, Esto, majd az LGT Emlékzenekar retro bulija következett. Este fél kilenckor pedig a tűzgyújtás, és a tűzijáték sem maradhatott el. 
A rendezvény kísérőprogramjai között szerepelt a Klapka Lovas Hagyományőrző Egyesület bemutatója, történelmi kavalkád, lovagoltatás, az AGORA – Gyermekek Háza Tűzokádó játszóháza, a kézműves játszóház, a Fekete István Állatvédő Egyesület örökbefogadó napja, emellett légvár, rodeo bika, élőcsocsó és még sok minden más is szórakoztatta a kilátogató apróságokat és családokat. 
Vasárnap pedig a Fekete István Állatvédő Egyesület családi napot és kutyaszépségversenyt rendez állati kedvencekkel.

 

közösség

további frisss

lap tetejére