Nyolc nappal Rió előtt: elindult a magyar sportolók első csoportja

SzR-mob.hu - Fotó: mob.hu-behir.hu • 2016. július 28., csütörtök •
Ma hajnalban az egészségügyi team mellett tornászok, úszók és edzőik keltek útra.
Nyolc nappal Rió előtt: elindult a magyar sportolók első csoportja

Korábban megírtuk, hogy célegyenesébe érkezett az olimpiai felkészülés, de arról is olvashattak, hogy a Haladás VSE birkózója, Ligeti Dániel hogyan készül a szabadfogásúak küzdelmeire. 

A Magyar Olimpiai Csapat vezetése már hétvégén elutazott Rióba, hogy előkészítse a sportolók és sportszakemberek fogadását. Az első olimpikonok ma indultak el, a legnépesebb csapat pedig szombaton vág neki a távoli Brazíliának.
Fábián László csapatvezető és az iroda munkatársai már a helyszínen várják a sportágak képviselőit, az olimpiai falut már vasárnap megnyitották Rióban.

A csapatokat Ferihegyre a MOB arany fokozatú támogatója, a Homm Kft. buszai szállítják a Syma Rendezvényközponttól (Budapest, Dózsa György út 1.) Ferihegyre. Csütörtökön reggel, 6 óra után néhány perccel szállt fel Ferihegyen az a repülő, mely az első sportolókat viszi az olimpiára, köztük két tornászt és két úszót, valamint edzőjüket. Azzal a géppel repül az egészségügyi team is, mely a magyarok poliklinikáját készíti majd elő az olimpiai faluban.

A legnagyobb delegáció július 30-án, szombaton utazik, őket a Syma csarnoknál lehet elbúcsúztatni fél nyolctól, négy buszuk reggel 8 órától folyamatosan gördül ki Ferihegy felé. A szombati utazó keretben lesz 2-2 ökölvívó, szörföző és vívó, 3-3 asztaliteniszező, evezős és vitorlázó, 8 sportlövő, továbbá a két 13 fős vízilabdacsapat és az úszók, utóbbiak 33-an. A sportolókkal tartanak edzőik is. A csapattal utazik a MOB főtitkára, a riói delegáció vezetőjének, Borkai Zsoltnak a helyettese, Szabó Bence, valamint több újságíró, és a Budapest 2024 képviselője is, akik a 2024-es budapesti olimpiarendezést fogják népszerűsíteni.

Augusztus 3-án 1 atléta, 3 vívó és 4 judós utazik, augusztus 4-én 1 tollaslabdázó, 3-3- judós és vívó, valamint 7 atléta.
Az augusztus tizedikei járaton – melyhez 4 órakor indul a busz a Syma csarnoktól – 1-1- súlyemelő és triatlonista, 3 öttusázó, 4 birkózó, 5 atléta és 6 kajak-kenus foglal majd helyet.
Több sportoló illetve delegáció közvetlenül indul a repülőtérről, illetve külföldről érkezik az olimpia helyszínére.

 

közösség

további frisss

lap tetejére