Nyílt nap: Kettő első osztályt indít a Bolyai

SzR-HCs • 2015. január 31., szombat •
A nyílt nap kitűnő alkalom arra, hogy a Bolyai bemutatkozzon, illetve, hogy az ingyenes iskolaérettségi vizsgálatra jelentkezzenek a 6-7 éves gyermekek. Idén is kettő, viszonylag nagy létszámú első osztályt indítunk a tizenkét évfolyamos iskolánkban - ezt Károlyi Frigyes igazgató mondta a frisss.hu-nak nyilatkozva az előtt a tájékoztató előtt, amelyet a leendő első osztályosainak tartottak a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. Január 31-én az érdeklődő szülők és gyermekek megismerkedhettek a tanintézet pedagógiai programjával, a beiratkozás módjával, valamint az ezt követő hetekre tervezett játékos iskolaérettségi foglalkozás céljával, és mikéntjével is. A gyerkőcök sport és játékos tantermi foglalkozásokon is megmutathatták ügyességüket.
Nyílt nap: Kettő első osztályt indít a Bolyai

A nyílt nap elején Károlyi Frigyes igazgató rövid tájékoztatót tartott a szülőknek, majd az iskola diákjainak műsorát tekinthették meg a Bolyai iránt érdeklődőknek.

Szauerné Beliczki Ágnes napközis tanítónőként foglalkozik majd a kicsikkel. A Bolyai szellemiségéről elmondta, hogy a játékosság, a tehetséggondozás, felzárkóztatás is egyaránt biztosított az iskolában. A jövő heti iskolaérettségi vizsgálaton játékos foglalkozásokon tekintik át a kislányok és kisfiúk figyelemkoncentrációját, gondolkodásmódját, és társas viselkedését. A gyerekek képességeit, készségeit tesztelik majd, a rajzos feladatok mintegy 20 percet vesznek igénybe.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére