Nyári sminktrend Markó Éva ajánlásával

Szerző: Markó Éva Fotó: Benkő Péter • 2015. június 02., kedd •
Minden évben megújuló sminkekkel, smink trendekkel találkozhatunk.
Nyári sminktrend Markó Éva ajánlásával

A világ luxusmárkái minden évszakban az általuk ajánlott és megújult szín és formavilágot jelenítik meg ötleteikben, amelyekkel gyakran találkozhatunk a női magazinokban és a parfümériák mega plakátjain. 

Rengeteg márka közül választhatunk, de azt gondolom, hogy az útbaigazítás egy sminktermék választásánál igazán nagy segítség.

Mi az idei nyári trend?

Általánosságban a tavaszi-nyári smink könnyedébb, üdébb.

Sokkal inkább használjuk a világos, áttetsző és selymesebb textúrákat, például: bézs, barack, narancs, matt arany, áttetsző barna, rózsaszín.  Ezt legfőképpen meleg nyári napokra ajánlom, amikor az is lényeges, hogy a vékonyan felvitt smink, komfort érzettet adjon viselőjének.

Vékony úgynevezett, „sun-fundation” nyári könnyű alapozóval, avagy színezett nappali krémmel is kezdhetjük a nyári sminket.  Nyáresti smink esetében, már bátrabban nyúlhatunk a színekhez és a sminkhez szükséges egyéb textúrákhoz. Természetesen mindenki a saját igényei szerint és bőrtípusának megfelelően választhatja meg, mit használ! Ne feledjük azonban, hogy minden szemszínhez párosul egy legjobban illő, úgynevezett kontraszt szín.  Későbbi sminktanácsaimban erre részletesen ki fogok térni.

Modellünkön bemutatok egy sminket, amelyen lépésről-lépésre követhető egy nyári make-up készítése.

 Mint minden sminknek, a tavaszi-nyári sminknek is az ápolt bőr az alapja, a sminket a bőr ápolásával, hidratálásával kezdjük!

  1. A modell smink előtt.
  2. Alapozás után berajzoltam az arcformázás vonalait.
  3. Elkészült az arc alapozása, az arcformázás eldolgozása, majd az árnyékolások és kiemelések láthatóak.

4. Ezután a barna szemceruzát használtam, hogy a pillákat kiemeljem, amit elsatíroztam a határozottabb szempillatövek érdekében. Felvittem a kívánt színeket és nyári smink esetében, itt a nap színeit választottam (sárga, narancs és barna) és a még eldolgozatlan színek láthatóak ezen a képen. A külső szemsarkat azért árnyékoltam csokoládé barna porral, hogy ezzel optikailag nyissam a szemet. Végül narancs/lazac színű pirosítót tettem fel és a vékony tusvonal felvitele után fekete szempilla spirált használtam. Befejezésül könnyed áttetsző rúzst választottam. 

5. A kész smink nyitott szemmel, eldolgozás, rúzsozás és mattítás után.

6. A modell félig csukott szemmel, a színek satírozása és kidolgozása után. 

 

Smink és szöveg: Markó Éva               

www.sminkcsoda.hu        

  

Fotó: Benkő Péter
Alterego 44 Bt. - Luxfoto
9700 Szombathely Fő tér 13.
Tel: 06-30-739-3710
www.luxfoto.hu
luxfoto@luxfoto.hu

                          

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére