Nokia újra beszáll az okostelefonos bizniszbe

NagyRobert/androidandme.com - Fotó: HMD Global • 2017. január 08., vasárnap •
A 6-os Android Nougattal és alumínium vázzal tarolná le a piacot.
Nokia újra beszáll az okostelefonos bizniszbe

A Nokia még tavaly jelentette be, hogy osszál a kínai HMD Global nevű céggel, és közösen fognak okostelefonokat gyártani. Na jó, a munkamegosztást kicsit lazábbra vették a finnek, mert a végeredmény az, hogy a HMD gyártja a telefonokat és rárakják a Nokia logót.

Most a Nokia hivatalosan is bemutatta legújabb telefonját, a 6-ot. Ez az eszköz Android Nougat operációs rendszerrel lesz kapható. A telefonok egyetlen, 6000-es tömb alumíniumból készül, amit egy gép 55 perc alatt farag ki.

A Nokia 6 egy 5,5 collos, 1920 x 1080 pixeles, 2.5D Gorilla Glass kijelzővel, elől 8, hátul pedig 16 megapixeles kamerával, Snapdragon 430-as processzorral, 4GB RAM-mal és 64GB belső tárhellyel érkezik majd, így a minőségre sem lehet sok panasz.

A telefon dupla erősítőt kap, aminek köszönhetően a készülék 6dB-lel hangosabb lesz, legalábbis a HMD számításai szerint.

A rossz hír az, hogy a Nokia kizárólag a JD.com-on keresztül kezdi meg a telefonok értékesítését 2017 elején, és csak Kínában. AZ ára 1699 kínai jüan lesz, vagyis nagyjából 72 ezer forint, ami rendkívül versenyképes árnak tűnik.

A prémium anyagokból összerakott telefon, az alacsony ár és a legnagyobb piac betámadása pedig mind azt vetítik előre, hogy a Nokia komolyan gondolja a visszatérést. Kína a legnagyobb felvevőpiac, ha ott sikerül tartósan megvetniük a lábuk az már elég lehet ahhoz, hogy ezeket a telefonokat elhozzák Európába is. Ha pedig sikerül tartaniuk a lépést a konkurenciákkal, akkor ismét eljöhet a Nokia telefonok ideje.

közösség

további frisss

lap tetejére