Női labdarúgás: gól nélküli döntetlen a címvédő ellen

szróbert • 2014. május 04., vasárnap •
A JET-SOL Liga női NB I felsőházi rájátszásának 4. fordulójában a negyedik helyen álló szombathelyi Viktória Trend Optika FC a bajnoki címvédő és kupagyőztes MTK-t látta vendégül. A Király Sportcentrumban lejátszott mérkőzésen a viharos szél egyszer a hazaiakat, máskor a vendégeket támogatta. Noha közelebb állt a Viktória a győzelemhez, gól nem esett.
Női labdarúgás: gól nélküli döntetlen a címvédő ellen

A felsőházi rájátszás eddigi meccsein eddig két döntetlen és egy vereség volt a vasi lányok mérlege, különösen fájó volt a fővárosi kék-fehér lányok elleni 0-6. Mitterstiller Csaba a meccs előtt győzelmet remélt, ugyanakkor - mint elmondta - tudja, hogy az utóbbi évek hazai sikercsapata az MTK. 

Viktória Trend Optika FC - MTK 0-0
vezette: Kártyás (Tóth, Polgár)
Újperint, 50 néző
Viktória: Földes - Manhart, Marsai, Ferencsik, Tóth - Harsányi, Tischler, Nagy D. (Széles 60'), Magyarics - Szakonyi, Csidei (Németh 60')

MTK: Szőcs - Tatai (Gál 46'), Demeter, Tell, Szabó - Hummel-Smuczer, Nagy L. (Palkovics 57'), Pádár, Csányi- Papp, Nagy A. (Bobok 77')

Az első félidőben inkább a fővárosiakat támogatta a már-már orkán erejű szél. A kapusoknak bizony meggyűlt a baja a kirúgásokkal. 
61' - Óriási vendéghelyzet alakult ki a Viktória kapuja előtt. Miután a kék-fehér csatár előbb a bal oldali hátvédünket, majd a kapust is elfektette, csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem tudta értékesíteni a sakk-matt helyzetet.
80' - Eldönthette volna a Viktória a meccset, ám mielőtt támadónk lába kapuba segítette volna a játékszert, az utolsó pillanatban menteni tudott a fővárosiak visszaérő védője. 

A meccs után Mitterstiller Csaba értékelte a látottakat a frisss.hu-nak: Azt hiszem, hogy az utolsó 20-25 percben ott volt a játékunkban a gól, ám nemcsak nekünk, az MTK-nak is volt egy nagy ziccere. Dícséretes a pontszerzés, hiszen a bajnokság abszolút legerősebb csapata ellen értük ezt el. A teljes védelmünket és a bal oldali középpályásunkat külön is ki kell emelnem, jól játszottak. A rájátszásban nekünk a harmadik hely megszerzése lesz a célunk. 

A jövő hétvégén is nagyon nehéz meccs vár a szombathelyi lányokra, hiszen akkor a 2. helyezett Astra otthonába látogat a Viktória. 

A felsőházi tabella: 
1. MTK HUNGÁRIA FC                    21
2. ASTRA-PERSECUTOR FC          16
3. FERENCVÁROSI TORNA CLUB   11
4. VIKTÓRIA-TREND OPTIKA FC      7

közösség

további frisss

lap tetejére