Női kézilabda: továbbra is sikeres a Haladás VSE

frisss.hu • 2014. augusztus 15., péntek •
A tavalyi szezon NBI/B-s női kézilabda bajnokságában bronzérmet szerző Haladás VSE július 28-án napi két edzéssel kezdte meg a felkészülést a 2014-2015-ös bajnoki szezonra. Az elmúlt két hét tréningjein túlnyomó részt az erősítő jellegű gyakorlatok domináltak, a labdás edzésfeladatok csak ezt követően lépnek majd előtérbe, ezért Bölöni Roland a csapat edzője túl nagy elvárásokat nem fogalmazott meg az első felkészülési torna kapcsán.
Női kézilabda: továbbra is sikeres a Haladás VSE

A felkészülés első állomása a Balatonbogláron megrendezett Vasas Kupa volt, ahol egy négy csapatos meghívásos tornán vettek részt a szombathelyi lányok.
A Haladás VSE az első két mérkőzését egymást követően játszotta le a Szent István Építők majd Mohácsi TE csapatával, előbbit 16:26-ra utóbbit 22:25-re magabiztosan győzte le. A döntőt az NBI/B keleti csoportjának bajnoki címére pályázó Vasas SC ellen játszották. A mérkőzést az ellenfél kezdte jobban, 10 perc eltelte után négy gólos előnyre tett szert a Vasas. A szombathelyi lányok ezt követően megkezdték a felzárkózást, így a félidőt 12:12-re zárták. A második félidőben kiélezett küzdelemben, felváltva estek a gólok, a végeredmény 21:21 lett, azonban a jobb gólkülönbség miatt a Haladás VSE nyerte a Vasas Kupát.

„Az eredmény tekintetében konkrét célokat nem tűztem ki a Vasas Kupára, ennek ellenére jó erőfelmérőnek bizonyult a torna és elégedett vagyok a csapattal. Félidőnként más-más felállásokban játszattam a lányokat, így minden játékos kapott játéklehetőséget. A kapusaink is jó teljesítményt nyújtottak mindhárom meccsen. Tesztnek kitűnő volt a torna, mivel téthelyzetben is pályára léphettek az átigazolásra alatt álló új csapattagjaink.”- értékelte a tornát Bölöni Roland vezetőedző.

A 2014/2015-ös szezonra nem titkolt célkitűzése a csapatnak az NBI/B nyugati csoport bajnoki címének megszerzése, ezért a jelenleg hiányos posztokra fiatal, motivált és fejlődőképes játékosokat keresett a vezetőség. Az új igazolások mellett első számú szempont volt a tavalyi bronzérmes csapat egyben tartása, illetve kiegészítése saját nevelésű utánpótlás korú játékosokkal, akik közül néhányan lehetőséget kapnak a játékra.
A Haladás VSE női kézilabdacsapatának végleges keretéről és az új igazolt játékosokkal kapcsolatos konkrétumokról a vezetőség rövidesen sajtótájékoztató keretében nyújt tájékoztatást.

A felkészülés további állomásai:
Augusztus 23-24. Nagyatád, IV.DXN Kupa
Augusztus 26. 19 óra Haladás Sportcsarnok, Haladás VSE-Hypo NÖ edzőmérkőzés
Augusztus 30-31. Kozármisleny, Kozármisleny Kupa
Szeptember 2. 18 óra Bécs, Hypo NÖ-Haladás VSE edzőmérkőzés

 

közösség

további frisss

lap tetejére