Női kézilabda: Továbbra is hibátlan a Haladás VSE

SzR-HCs • 2014. október 18., szombat •
Azt gondolom, hogy visszaüthet, ha legközelebb is ilyen álmosan kezdünk, hiszen ezt egy erősebb játékosállománnyal rendelkező csapat könyörtelenül kihasználhatja. Nagyon jól koncentráltunk, szinte mindent megvalósítottak a lányok, amit kértem tőlük, ezt nyilatkozta honlapunknak a meccs után méltán elégedett Bölöni Roland. A Haladás VSE vezetőedzője szerint a fegyelmezett védekezés és Tömő Alexandra kiváló kapusteljesítménye vezetett oda, hogy továbbra is hibátlan a zöld-fehér kézilabda csapat. Haladás VSE –Rinyamenti KC 33-27.
Női kézilabda: Továbbra is hibátlan a Haladás VSE

A Haladás VSE női kézilabda csapatának szombat esti ellenfele, a nagyatádi együttes három győzelemmel kezdte az idei bajnokságot, majd a legutóbbi fordulóban váratlan vereséget szenvedett az addig győzelem nélkül álló Mosonmagyaróvár KC csapatától, így a forduló előtt a tabella 5. helyét foglalták el.
A szombathelyiek vezetőedzője szerint nehéz lett volna előre megjósolni ennek a mérkőzésnek a végkimenetelét, hiszen – mint Bölöni Roland elmondta, - ilyen kiegyensúlyozott bajnokságban szinte minden fordulóban akad meglepetés. A Haladás VSE csapata az augusztus végi felkészülési tornán magabiztosan 34:23 arányban verték a Somogy megyei csapatot. Ilyen előzmények után este 6 órakor kezdődött el a meccs.

Haladás VSE - Rinyamenti KC 33-27 (15-13) 
Az első percekben teljes mértékben a vendégek akarata érvényesült.
Az 5. percben már 1-4 volt az állás.
Sajnos nem találták a szombathelyiek a kitűnő védekezés ellenszerét. 1-6-nál kért először időt Bölöni Roland.
A 10. percben 2-6 állt az eredményjelzőn.
Ezt követően úgy tűnt, kicsit megnyugodott a hazai csapat, Pukler szép gólokat lőtt, és 4-7-nél már az ellenfél is időt kért.
A 15. percben még mindig 3 góllal vezettek a vendégek, ekkor 5-8 állt az eredményjelzőn.
Ezt követően sajnos megint magukhoz tértek a nagyatádiak, és nem sikerült tovább faragni a hátrányt.
A 20. percben 7-10 volt az eredmény.
A következő pillanatok egyértelműen Mayer Mayáé volt, hiszen a kiváló szélső több góllal is észrevetette magát, a félidő végén már 7 találat állt a neve mellett.
Így aztán a 25. percre 11-12 állt az eredményjelzőn.
Az első félidő utolsó perceire teljesen elfáradtak a kitűnően kezdő vendégek, a 28. percben egalizálta Pukler Glória az eredményt, majd több kiállításnak és értékesített 7 méteresnek köszönhetően a vezetést is átvették a szombathelyi lányok.
Harminc perc után 15-13-as állásnál vonultak szünetre a csapatok.
A második játékrész első perceiben nagy erőket mozgósított a vendégcsapat, szerette volna, ha nem lép el a szombathelyi gárda.   
A 35. percben 17-16 volt az állás.
Rendkívül feszült percek következtek, nagyon szoros volt ekkor a mérkőzés, egyik csapat sem engedett a szorításból. 
A 40. percben 18-17-et mutatott az eredményjelző.
A következő percekben sokkal precízebben játszott a hazai csapat, így aztán az előny is nőtt. A 45. percben 21-17 volt az állás.
Az 50. percben 24-21 vol,t a Haladás javára. 
A következő öt percben eldőlt a meccs, a szombathelyiek iválóan használták ki a kínálkozó lehetőségeket és nagyon fegyelmezetten védekeztek. 
Az 55. percben 29-23-ra elhúzott a hazai gárda.
A vége nagyon sima lett, a lefújás pillanatában 33-27-et mutatott az eredményjelző.
A meccs után Bölöni Roland elmondta a frisss.hu-nak, hogy a fegyelmezett védekezés, valamint Tömő Alexandra fantasztikus kapusteljesítménye vezetett oda, hogy a vége sima győzelem lett. Azt csak zárójelben teszem hozzá, hogy amikor hétméteresre került sor, akkor pedig Simona Hajduk parádézott a kapuban, bravúrt bravúrra halmozva számos büntetőt is megfogott a cserekapus. Szép volt, lányok!

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére