Női foci U17 EB: Vereség és továbbjutás

szróbert-HCs • 2014. október 16., csütörtök •
Fotónkon is jól látható, mennyire örültek a mi lányaink a szombathelyi rendezésű minitorna végén. Noha háromgólos vereséget szenvedett a magyar U17-es női labdarúgó válogatott a torna utolsó fordulójában a svájciaktól, mégis sikerült a továbbjutás az elitkörbe, közölte a jó hírt honlapunkkal Lévay Andrea szövetségi edző. A szakvezető azt is elmondta a frisss.hu-nak, hogy a portugálok és az azeriek elleni győzelem sokat kivett fizikálisan a lányokból, ám a Svájc elleni vereség után is sikerként könyvelhető el a továbbjutás.
Női foci U17 EB: Vereség és továbbjutás

Az előzményekről tudni érdemes, hogy a portugálok elleni 2-0-s szombati győztes meccs után, hétfőn az azerieket is legyőzték a magyar lányok. 
Magyarország-Azerbajdzsán 3-1 (1-0)
Magyarország: Varga Luca - Csányi Diána, Rozmis Gabriella, Németh Hanna, Pilán Tímea - Török Kitti - Gruber Brigitta (Csiki Anna, 41.), Szakonyi Emese (Vancsik Viktória, 72.), Krascsenincs Petra, Magyarics Zoé - Kocsán Petra (Krascsenics Csilla, 58.)

A csoport másik meccsén a svájciak 2-1-re legyőzték a portugálokat, ezzel eldőlt, hogy a csütörtöki utolsó játéknap eredményétől függetlenül a magyar és a svájci együttes jutott tovább a tavaszi elitkörbe. Ilyen előzmények után került sor a csütörtöki, Svájc elleni, már tét nélküli meccsre. 

A svájciak elleni vereség után Lévay Andrea szövetségi edző a frisss.hu-nak elmondta, hogy teljesen másként alakulhatott volna a meccs, ha a 27. perctől kezdve nem kellett volna emberhátrányban játszani.
Nem mondom, hogy nem volt jogos a piros lap, de teljes létszám esetén másként is alakulhatott volna a Svájc elleni összecsapás. A továbbjutás mindenképpen siker, hiszen egy erős csoportból értük le, hogy az elitkörben folytathassuk – tette hozzá Lévay Andrea szövetségi edző. 
Az elitkör sorsolását november közepén rendezik meg, tavasszal pedig újra a labdarúgásé lesz a főszerep.      

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére