Nincs messze Szombathelytől és még jet-skizni is lehet

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. augusztus 02., kedd •
Két év alatt teljesen megújult a gersekaráti-tó és környéke. A vízisportolási lehetőségek mellett meleg konyhás étterem és modern kemping is várják a látogatókat.
Nincs messze Szombathelytől és még jet-skizni is lehet

A Szombathelytől 39 kilométerre található Gersekarát a Vasi Hegyhát erdőkkel, dombokkal tarkított vidékének egyik legszebb települése. A falutól délre fekvő völgyben, festői környezetben, háborítatlan nyugalomban található a duzzasztással létrehozott 34 hektáros mesterséges tó, amelynek kristálytiszta vizét élővizes patak táplálja. A vízisport szerelmesei mellett baráti társaságok és kisgyermekes családok számára egyaránt jó kikapcsolódási lehetőséget, feledhetetlen élményeket nyújthat a hely. 

A 750 négyzetméteres stég új burkolatot kapott, a szálláshelyeket bográcsfőző- és grillsütő hellyel bővítették, valamint egy hatalmas kivetítőt is elhelyeztek a strandon. Utóbbin a sporteseményeket követhetik nyomon a látogatók, természetesen a hétvégén kezdődő XXXI. nyári olimpiai játékok kiemelt figyelmet kap majd, továbbá éjszakai fürdőzésre is van lehetőség – az újdonságokat sorolta Szép Péter üzemeltető a Frisss FM műsorában. Hozzátette: régóta hiányzott már egy nagy választékot kínáló, melegkonyhás étterem, most már ez is az ide látogatók rendelkezésére áll. Ráadásul a konyha épülete is megújult: kicserélték a tetőt, szigeteltek és modernizálták a berendezést. A beruházás két ütemben valósult meg.

A gersekaráti tó különlegessége, hogy számos vízi sportot kipróbálhatnak itt az érdeklődök: flyboard wakeboard, vízisí és jet-ski is bérelhető, de akinek van sajátja, azt is használhatja. Ausztriából egyre több vendég érkezik, de a cél az, hogy helyben is többen ismerjék a strandot és éljenek ezekkel a lehetőségekkel. – A fejlesztések hatása azonban már most érezhető. Míg korábban negyven-ötven vendégünk volt egy nap, most a félezerhez közelít a látogatók száma – tette hozzá Szép Péter.

Augusztusban strandröplabda- és vízifoci-bajnokságot rendeznek a strandon. A versenyekre várják a csapatok jelentkezését, nevezési díj nincs, nyeremény viszont igen: a legügyesebbek ötvenezer forint értékű jutalomban részesülnek. – Jövőre szeretnénk egy országos jet-ski versenyt rendezni. Ezzel mindenki megismerné a gersekaráti tavat – mondta Szép Péter üzemeltető.   

A strand hétköznapokon és vasárnap 10-20 óráig, szombaton 10-24 óráig tart nyitva.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére