Nevetésterápia a Markusovszky Kórházban

SzR-KF • 2015. április 29., szerda •
A Piros Orr Alapítvány bohócdoktorai a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Gyermekgyógyászati Osztályán rendhagyó vizitet tartottak kedden, melynek során a bohócdoktorok játszottak, zenéltek és mókáztak a gyermekekkel. A látogatás célja az volt, hogy Piros Orr Bohócdoktorok eltereljék a gyerekek figyelmét a hétköznapi nehézségekről és a kezelések okozta szorongásról.
Nevetésterápia a Markusovszky Kórházban

A Piros Orr alapítvány vidámsággal gyógyító bohócdoktorai immáron tizennyolc éve dolgoznak Magyarországon a gyermekek és idősek gyógyulásáért. Ők speciálisan képzett művészek, akik több mint fél éves tanulmány után válhatnak bohócdoktorrá és folyamatos szakmai továbbképzésükre nagy hangsúlyt fektet az alapítvány. Céljuk, hogy a kórházi kezelésre szoruló gyerekeknek örömöt vigyenek és kicsit könnyebbé tegyék a végtelennek tűnő kórházi tartózkodást. Emellett az alapítvány törekvése még, hogy fokozatosan bővítse a bohócdoktori vizitek számát és minél több beteg gyermekhez eljussanak.
Egy gyereknek borzasztó nehéz és elég komoly stresszhelyzetet jelent, ha kiszakad az otthoni környezetből, és ha különféle vizsgálatoknak vetik alá. 
A bohócdoktorok, a mókázás mesterei a tarsolyukból zenét, vidám varázslatokat, zsonglőrmutatványt, játékokat húztak elő és pantomimszerű mozdulatokkal tréfálkoztak. Klinikailag bizonyított tény, hogy a nevetés elősegíti a gyógyulást és a bohócdoktorok ebben rendkívül hatékonyak. Eddig több mint 264 ezer beteg gyermek arcára sikerült mosolyt varázsolniuk a „bohóckodós gyógyítással”. Budapesten és négy vidéki városban zajlanak heti rendszerességgel vizitek a gyermekkórházakban. Reméljük, a bohócdoktorok elérik a céljukat és távozásukkor a beteg gyerekek szívében ott hagyják az életöröm szikráit és meghozzák a várva várt gyógyulást.

 

közösség

további frisss

lap tetejére