Népdalversennyel emlékeztek március 15-re a Premontreiben

frisss.hu • 2015. március 13., péntek •
Március 15-e az egyik legkedvesebb állami ünnepe a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium dolgozóinak és diákjainak egyaránt. Úgy vélik, a márciusi ifjak optimizmusa, tenni akarása, és a 12 pontban megfogalmazott üzenetük a mai ifjúság számára is követendő példa. Petőfi, Jókai és Vasváry képesek voltak összefogást kovácsolni magasztos célok – szabadság, egyenlőség, testvériség – érdekében, és képesek voltak tenni a nemzeti összefogásért.
Népdalversennyel emlékeztek március 15-re a Premontreiben

A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban immár harmadik éve népdaléneklési versennyel emlékeztek 1848-ra és ünnepltek közösen. A népdaléneklés nagyon jó lehetőség arra, hogy a diákok megéljék és megtapasztalják a közös éneklés szépségét, meghallgassák egymást, odafigyeljenek egymásra, közösséget építsenek. Az osztályok egy-egy népdalcsokorral készülnek, a zsűri (Király Katalin és Pulai Teréz tanárnők) egy előzetes fordulóban választotta ki a döntőbe jutott csapatokat. A jó népdalválasztás, a színpadi megjelenés, a zenei kíséret, a tánc mind-mind pontokat értek. 

Az idei évben 7 csapat jutott be a népdalverseny döntőjébe. A sok színvonalas, jókedvű és bátor előadás közül a 13. D osztály nyerte el az első helyezést. Gratulálunk nekik! Nagyon nagy öröm, hogy a végzős osztály mellett a 9. C és a 9. D osztályok személyében a „kicsik” is dobogóra kerülhettek.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére