Nemzetközi modellkarriereket indít be egy szombathelyi mesterfodrász

frisss.hu Fotó: Szalai Szabolcs/Kovács Zoltán Facebook • 2017. január 06., péntek •
Kovács Zoltán munkája mellett modellekkel is foglalkozik.
Nemzetközi modellkarriereket indít be egy szombathelyi mesterfodrász

Nem először foglalkozunk Kovács Zoltánnal, akiről a Frisss FM adásában derült ki, hogy nemcsak szakmájában tehetséges, három férfimodell karrierjének beindításában is segített a Kovács HAIR mesterfodrásza.

Hogy találod meg a modelleket?

Körmendi Máte haját kiskorától kezdve vágom, nagyon régóta mondogattam neki és édesapjának, hogy modellkedni kellene. Nemrég múlt 15 éves és rávettem, hogy készítsünk egy portfóliót. Elmentünk Lovagi Milánhoz, aki Szombathely egyik legjobb modellfotósa és készítettünk pár képet amik annyira jól sikerültek, hogy beküldtük országos ügynökségekhez. Máté ma már nemcsak itthon, hanem külföldön is dolgozik, a RETRO reklámarca, sőt ahhoz az ügynökséghez szerződött le, akiknek Palvin Barbara is köszönheti a karrierjét.

Körmendi Máté (fotó: Körmendi Máté Facebook)

Mellette Horváth Olivérrel az országos fodrász bajnokságon másodikként végeztünk. Aztán Milánóban is kipróbálta magát. Goda Dominikkal pedig megnyertük a magyar fodrász bajnokságot, aztán másodikak lettünk tavaly a Wella Trend Vision Awardon, később egy videoklipben is főszerepet kapott.  Ezek nekem nagyon jó visszaigazolások arra, hogy érdemes biztatni a szombathelyi srácokat, hiszen akárki lehet belőlük.

Horváth Olivér

Neked könnyebb a rálátásod arra, hogy kiből lehet jó modell a fodrász szakma miatt?

Tizennégy éves korom óta férfi hajvágással foglalkozom, tudom már mik azok a stílusjegyek, amiktől a modell modell lehet. Persze hagyatkozom a csapatra is, kell egy jó fotós, stylist, sminkes is a tökéletes képhez, de beleszólok abba, milyen képeket küldjünk aztán tovább az ügynökségeknek. Ragaszkodom a jó kollégákhoz, itthon Lovagi Milánnal és Szalai Szabolccsal dolgozom. A fodrászat mellett továbbra is szeretnék hobbi szinten a modellekkel foglalkozni, ebbe a világba is belekerülni.

Mi ennek a folyamata?

Most már több ügynökséggel dolgozunk együtt, a mi dolgunk az első portfólió elkészítése. Olyan szakemberekkel dolgozunk, akiknek rálátásuk van erre a terepre, igyekszünk a legjobbat és a leghitelesebbet kihozni a modellekből, és persze biztatni is kell őket. Nehéz megtalálni egy-egy adott karaktert, nem lehet mindenkiből modell attól mert szép vagy jól néz ki, de most úgy érzem, jó úton vagyunk. 

közösség

további frisss

lap tetejére