Nemcsak Magyarország, Szombathely is jobban teljesít!

fidesz.hu • 2014. július 15., kedd •
A gazdasági és foglalkoztatási mutatók egyre jobbak - hangsúlyozta dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere. A Fidesz-KDNP közös polgármesterjelöltje a Savaria Szakképzés-fejlesztési és Felnőttképző Központban tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy az előző önkormányzati ciklus kezdetén, 2010-ben 1700 új munkahely létesítését tűzte ki az új önkormányzat, ehhez képest mára több mint 2500 új munkahely jött létre. Jó irányba halad a város, ezen az úton kell maradni - fogalmazott dr. Puskás Tivadar.
Nemcsak Magyarország, Szombathely is jobban teljesít!

Az országban a gazdasági növekedés elérheti a 3 százalékot, a foglalkoztatás pedig 22 éves csúcson van. A munkanélküliség Szombathelyen az országos 8 százalékkal szemben 3,5 százalék alatti.

Mint mondta, Szombathelyen is eredményes a megújított szakképzési rendszer. A Savaria Szakképzés-fejlesztési és Felnőttképző Központ a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő képzést, piacképes szakmát nyújt a fiatalok számára. A Képző Központ rendelkezik hegesztő, épületgépész- és csőhálózat-szerelő, forgácsoló, villanyszerelő, valamint fémipari alapképző tanműhelyekkel.

Bálint András, a központ igazgatója arról beszélt, hogy az önkormányzati tulajdonú képzőintézmény fejlesztésére 135 millió forintot fordítottak az elmúlt időszakban, és további bővítést terveznek.

„Szombathelyen van lehetőség mindenki számára, aki dolgozni akar” - hangsúlyozta dr. Puskás Tivadar polgármester, a Fidesz-KDNP közös polgármesterjelöltje.

közösség

további frisss

lap tetejére