Nem volt egy súlycsoportban a Haladás és a Mezőkövesd

Pungor Csaba tudósítása • 2017. április 01., szombat •
A szombat esti találkozó hőse az ausztrál támadó, David Williams volt. A csatár gólt szerzett, gólpasszt adott és egy büntetőt is összehozott.
Nem volt egy súlycsoportban a Haladás és a Mezőkövesd

Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Mezőkövesd
4-2 
(1-1)

Haladás: Király - Polgár, Wils, Jagodics, Devecseri - Kovács, Iszlai, Jancsó (Kiss A.) - Mészáros, Williams, Rácz (Kiss B.)
Vezetőedző: Mészöly Géza

Gólszerző: Wils, Iszlai (büntetőből), Kovács L., Williams

Kiegyenlített volt az első félidő, de több helyzetet a Haladás dolgozott ki. A szünetet követően egyből megszerezte ismét a vezetést a zöld-fehér együttes, David Williams buktatásáért megítélt büntetőt értékesítette Iszlai Bence. Az ausztrál játékos egyébként nagyot játszott, hiszen több gólban is aktívan tevékenykedett, ráadásul a védekezésből is kivette a részét. A harmadik góltól összeomlott a Mezőkövesd, így az utolsó negyed órában a mezőnyben folyt a játék.

Megérdemelten nyert a Haladás, győzelmének köszönhetően pedig előztek a tabellán. Jelenleg az ötödik pozícióban áll Mészöly Géza legénysége 35 szerzett ponttal.

90+2' - Vége a találkozónak!

90' - Szépségtapasz! Baracskai szépített, aki a bal szélről tört be a büntetőterületen belülre, majd lőtte ki a jobb alsó sarkot. (4-2)

82' - Rácz Barnabás ment le, Kiss Tamás érkezik a pályára.

80' - A szurkolók köszöntik Király Gábort születésnapja alkalmából a Boldog Születésnapot kezdetű dallal. A Mezőkövesd teljesen szétesett, miközben ismét egy fiatal, Kiss Tamás készül beállni.

78' - Ma este kiválóan játszott Jancsó András, a helyére Kiss Bence érkezett.

66' - Hiába melegített Diallo, mire pályára lép, eldől a meccs. DAVID WILLIAMS futotta le a védőket, majd 15 méterről lőtt a hosszú sarokba. Megérdemelte ezt a gólt az ausztrál, mert remekül játszott az egész mérkőzésen. (4-1)

62' - KOVÁCS LÓRÁNT is betalált! Gyilkos taktikát vállalt fel a vendég együttes, hiszen kitámadott. Williams iramodott meg egy felívelt labdára, középre tekert, ahol Kovács egyedül érkezett. A szűrő középpályás egyből tüzelt, a labda pedig a kapufát érintve került a hálóba. (3-1)

60' - Többet van a labda a Mezőkövesd együttesénél, de igazán nagy helyzetet nem tud kialakítani. Jól védekezik a Haladás és úgy fest, hogy a kontrákra rendezkedtek be a szombathelyiek.

51' - Mészáros Karol maradt lent a földön, miután elrúgták a bokáját. Kisebb ápolásra van szükség, de remélhetőleg tudja folytatni a játékot a Lokitől érkező támadó.

48' - Büntetőhöz jutott a Haladás. Williams csapott rá egy kósza labdára, a védő viszont akasztotta a támadót. Mivel a csatár a büntetőterületen belül volt, így jogos a 11-es. ISZLAI BENCE magabiztosan lőtte a kapuba a labdát. Tuvjel jobbra vetődött, a középpályás pedig középre bombázott. (2-1)

46' - Folytatódik a találkozó, egyik csapat vezetőedzője sem gondolta úgy, hogy szükséges cserélni.

Szünet.

45' - Pauljevic érkezik a pályára. Farkas hordágyon hagyta el a játékteret.

42' - Rácz tálalt parádésan a leshatárról kilépő David Williams elé, aki 7 méterről lőtt, de Tujvel bravúrosan védett. Sajnos az ausztrál támadó nem vette észre, hogy középen Mészáros érkezett.

38' - A semmiből egyenlített a Mezőkövesd. Kink húzta meg a bal szélt és adott középre, ahol Molnár Gábor érkezett. A szélső, Király Gábor mozgásával ellentétes sarokba bólintott. (1-1)

33' - Sokat csúszkálnak a csapatok a pályán, a kapuk pedig nem forognak veszélyben. A Haladás tudatosan játszik, nem ad területet a mezőkövesdi szélsőknek.

25' - Veszélyeztet a Mezőkövesd, először Góhér, majd Molnár okozott kisebb zavart a zöld-fehér védelembe. 

17' - Jobb oldalról érkezett egy beadás, amely felpörgött az ötös sarkán, amire rendkívül jó ütembe érkezett STEF WILS, aki közelről stukkolt a kapuba. (1-0)

11' - Király került nehéz helyzetbe, mert egy hazagurított labdára ráhajtott az ellenfél támadója is. A játékszer szerencsére az alapvonalon túl hagyta el a pályát.

7' - Williams szelidített meg egy labdát és tüzelt 20 méterről. Kísérletét Tujvel hárította. Szép kísérlet volt!

5' - Egyelőre ismerkednek egymással a csapatok, de a Haladás lép fel kezdeményezőbben. Egy kósza fejest húzott le Tujvel, igazán nagy veszélyt nem jelentett a vendégek kapujára.

1' - A találkozót a Haladás együttese kezdte. A hazaiak fehér mezben, fekete nadrágban, míg a Mezőkövesd sárga-ké összeállítású szerelésben játszik.

17:59 - Szombathelyi Swietelsky-Haladás összeállítása: Király - Polgár, Jagodics, Wils, Devecseri - Kovács L., Iszlai, Jancsó - Mészáros, Williams, Rácz.

 

17:55 - Jó estét minden Haladás szurkolónak - hamarosan kezdódik a találkozó.

közösség

további frisss

lap tetejére