Nem úszták meg az úszást

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 27., csütörtök •
Vincze Balázs szakmai igazgató és Matajsz Márk vezetőedző irányítása mellett a hét elején megkezdte a bajnoki szezonra történő felkészülést az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) csapata.
Nem úszták meg az úszást

Ismeretes, hogy szenzációsan szerepeltek az elmúlt 2 szezonban az AVUS felnőtt vízilabdázói. Előbb megnyerték az OB II-es bajnokságot, majd júniusban nagy meglepetésre behúzták az OB I/B-t is, ezzel pedig kiharcolták a jogot, hogy a világ legerősebb bajnokságában indulhassanak. 

Ehhez pedig kondi kell és nem is, így a bajnokság befejezése után 6 héttel már az első edzést vezényelte volna Matajsz Márk vezetőedző, ám a kedvezőtlen időjárás miatt az még elmaradt a Tófürdőn, ám az esti tréning már gőzerővel lezajlott a Fedett uszodában. 

A kapusok, Horváth Alex, Kovács Barnabás és Tátrai Soma külön sávban tempóztak, Kutasi Rómeó és az ifi játékosokkal együtt 23 mezőnyjátékos pedig három másik sávban rótta keményen a hosszokat.

Miközben dr. Vincze Balázs szakmai igazgató és Matajsz Márk vezetőedző egyeztette a felkészülési időszak tennivalóit, Gortva Zoltán edző a fiatalokat űzte-hajtotta.    

Az AVUS keretének tagjai tehát nem úszták meg az úszást, rengeteget kellett tempózniuk Takács Kristófnak, Hajmási Andrásnak és társainak, akiknek egy-két medencehossz után nagyon jól esett a kis szusszanás a rajtköveknél. 

A szombathelyi vízilabdázók egész nyáron folytatják az alapozást, majd augusztus végén – szeptember elején felkészülési tornákon szerepelnek és mérik le, hol tartanak. 
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére