Nem repülhetett volna a tragédiát okozó másodpilóta

SzR-hvg.hu • 2015. március 27., péntek •
Orvosa szerint nem is dolgozhatott volna a Germanwings-tragédia napján Andreas Lubitz másodpilóta, aki a gépet elpusztította. Az erről szóló dokumentumot lakásán találták meg a nyomozók. Egy összetépett orvosi papírt találtak a nyomozók a Germanwings-gépet szándékosan elpusztító másodpilóta, Andreas Lubitz lakásában a csütörtöki házkutatás során – közölte a német ügyészség pénteken. Közben megható gesztust tett a Germanwings egyik pilótája.
Nem repülhetett volna a tragédiát okozó másodpilóta

A Germanwings Hamburgból Kölnbe tartó járatának kapitánya személyesen üdvözölt minden utast, és kisebb beszédet is tartott, amiben megnyugtatta az előző napi tragédia után rossz érzéssel gépre szálló utasokat.

Egy nappal a Germanwings Barcelonából Düsseldorfba tartó járatának katasztrófája után szállt fel egy másik, Hamburgból Kölnbe tartó Germanwings-járatra egy német nő, aki az ezzel kapcsolatos élményeit a Lufthansa-leányvállalat Facebook-oldalára írta meg.

A leírás szerint a gépre szerda reggel szállt fel, saját bevallása szerint vegyes érzelmekkel, ám a repülő kapitánya nemcsak hogy minden utast személyesen üdvözölt, de még egy rövid beszédet is tartott a start előtt.
A kapitány arról beszélt, hogy nagyon megérintette őt és a légiutaskísérőket a tragédia, és nekik is rossz érzésük van jelen pillanatban, de mindannyian szabad akaratukból repülnek ezzel a járattal.
Hozzátette: ő maga is családos ember és mindent meg fog tenni, hogy estére visszaérkezzen hozzájuk épségben. A beszéd után tapsvihar tört ki a fedélzeten.

A bejegyzést több mint 10 ezren megosztották, és rengetegen kommentelték. Hozzászólt a Germanwings egyik munkatársa is, aki azt írta: biztos benne, hogy kollégáinak is csak a tragédia jár a fejében, és hogy a nap végére épségben földet érjenek.

közösség

további frisss

lap tetejére