Nekiálltunk megtisztítani a szombathelyi Parkerdőt

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. április 21., péntek •
A Föld napja alkalmából három napos akciót hirdetett az Önkéntes környezettisztítók.
Nekiálltunk megtisztítani a szombathelyi Parkerdőt

Kicsit csípős volt a péntek reggeli hőmérséklet, de a nap szépen beragyogta a közkedvelt kirándulóhelyet, a szombathelyi Parkerdőt. Az első kép, ami szemet szúrt a parkolóból, a szemetesláda mellett púposodó zsákok, tele hulladékokkal. A közeli pihenőrészen és a szalonnasütőnél pedig dobozok, üvegek dekorálták a tájat.

Munkaidő lévén négyen - élén Trembóczki Gáborral -  álltunk neki a munkának, amelyből akadt bőven. A szelektív hulladékgyűjtés előnyeként megtapasztalhattuk, hogy mennyire igénytelenek tudunk lenni mi, emberek. A gulyás partik kellékeként funkcionáló műanyag tálak, üdítős és snapszos poharak gondosan össze voltak válogatva egy zsákba, de úgy tűnt kényelmesebb volt ott hagyni, mint hazavinni, vagy egy zárható konténerbe eldobni.

Ilyen hulladékgyűjtés másik érdekessége, hogy milyen rejtett kincseket lehet találni. Valaki valószínű megunta az otthoni DVD kollekcióját és a természet lágy ölén felejtette. Ugyanakkor elkeserítő volt látni, hogy elemeket, veszélyes hulladékokat sem voltak rest a Parkerdő bejáratánál hagyni.

A három napos akcióra egyébként mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A gyűjtéshez az önkormányzat és a SZOVA ZRt. szemeteszsákot, kesztyűt felajánlott, továbbá az összegyűjtött hulladékot is elszállítják.

 

Az akció kapcsán a Kommunális és Környezetvédelmi Iroda az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:
„Az Önkéntes környezettisztítók képviselőjének, Trembóczki Gábornak a Parkerdő megtisztítására vonatkozó kezdeményezését Szombathely Megyei jogú Város Önkormányzata és a SZOVA Zrt. 50 zsákkal és 90 pár munkavédelmi kesztyű biztosításával, továbbá az összegyűjtött hulladék elszállításával támogatja.
Az 50 zsáknyi, lehetőleg szelektíven gyűjtött és a Felszabadulási Emlékmű közelében elhelyezésre kerülő hulladékot a SZOVA Zrt. legkésőbb az akciót követő hétfői napon elszállítja.
A 2017. április 21-22-23. napokra tervezett esemény szervezője, támogatói és önkéntes résztvevői által megtisztításra kerülő városrész, majd a későbbi együttműködések során további területek folyamatosan javuló állapotának fenntartása közös érdekünk, a sikeres összefogás haszna pedig az élhető környezet.”

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére