Négyen szenvedtek füstmérgezést a szombathelyi tűzben

frisss.hu/vas.katasztrofavedelem.hu • 2017. január 22., vasárnap •
Egy személyt súlyos állapotban vittek a kórházba. További 79 személyt kellett elszállásolni melegedő buszban az oltási munkák miatt a Dr. Szabolcs Zoltán utcában.
Négyen szenvedtek füstmérgezést a szombathelyi tűzben

Egy embert súlyos, hármat pedig könnyebb füstmérgezéssel szállítottak kórházba a mentők szombat éjjel Szombathelyen, a Dr. Szabolcs Zoltán utca egyik négyemeletes házából, ahol egy harmadik emeleten lévő tároló gyulladt ki. 24 lakásból 79 embert kellett  kiemenekíteni, akiket két melegedőbuszban, illetve a mentőállomás egyik helyiségében átmenetileg elszállásolni, amíg az oltási munkálatok zajlanak. A teljes egészében égő tároló lángjainak oltását jelentős erőkkel kezdték meg a helyi hivatásos tűzoltók, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek túl a lépcsőházon, a lakásokat nem érték el. A füsttel telítődött lépcsőház ingatlanaiból a tűzoltók és a társhatóságok munkatársai kísérték biztonságos helyre az embereket, akiket két melegedőbusz várt a helyszínen, illetve megnyitották számukra a közelben lévő mentőállomás egyik termét is. 


Ebben az épületben már többször volt hasonló tűz, úgy tudjuk, hogy a szándékosság gyanúja is felmerült, de eddig iformációink szerint nem tudni ki lehet a tettes. 

Az oltási és az utómunkálatok befejeztével valamennyi lakó visszatérhetett otthonában.  A lángokat a szombathelyi és a sárvári hivatásos tűzoltók fojtották el - ugyanők végezték az emberek kimenekítését, később pedig az utómunkálatokat, közte a lépcsőház füstmentesítését is, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Az épület átvizsgálását követően kiderült, hogy mind a négy szint lakásaiba visszatérhetnek az ott élők.

Áramszolgáltatás jelenleg csak az első három szinten van, a központi rendszerről üzemelő fűtés viszont mindegyik otthonban biztosított.

közösség

további frisss

lap tetejére