Négy szombathelyi kick-boxos az utánpótlás válogatottban

frisss.hu • 2014. szeptember 06., szombat •
Ma kezdődik és szeptember 14-ig tart, az olaszországi Riminiben a kadett és junior kick-box világbajnokság, melyre négy szombathelyi sportoló, Szász Krisztofer, Bolfán Ádám, Grünczeisz Patrik és Bárdosi Sándor kvalifikálta magát. Ők mindannyian a Metex05-Controll Sportegyesület versenyzői, akik a kvalifikációs versenyeken elért eredményeiknek köszönhetően, azaz a ranglista helyezések alapján, illetve a magyar bajnoki cím megnyerésével juthattak ki az idei év legrangosabb utánpótlás versenyére.
Négy szombathelyi kick-boxos az utánpótlás válogatottban

Grünczeisz Patrik kadett II. -57 kg light-contact és kick-light kategóriában élete első világbajnokságán indul. Szász Krisztofer kadett II.- 42kg light és kick-lightban illetve Bolfán Ádám kadett II. - 52kg light és kick-lightban másodszor harcolták ki a válogatottságot. Bárdosi Sándor junior - 74kg light és kick-light szabályrendszerben szerzett indulási jogot, Ő már harmadik alkalommal vesz részt korosztályos világversenyen. 

Ahogy az előző években úgy idén is egy szabályrendszerből súlycsoportonként két versenyző indulhat a korosztályos világbajnokságon. A júniusi Utánpótlás Kick-box Magyar Bajnokság után realizálódott véglegesen a válogatott összetétele, ezt követően rövid pihenő következett, majd megkezdődött a világbajnokságra a nyári felkészülési időszak.  Az ifjú kick-boxosok július 25 - augusztus 2-ig részt vettek a Vépen megrendezett nemzetközi kick-box edzőtáborban, ahol rengeteg lehetőségük adódott a váltott ellenfelekkel történő küzdelmekre, amely a felkészülés egyik legfontosabb feladata volt. 

 „A korosztályos válogatottjaink az egész nyarat végig edzették, de a legintenzívebb terhelést a vépi edzőtáborban kapták, ahol 8 napon keresztül, napi 3 edzésen közel 100 sportoló folyamatosan gyűrte egymást. Nagyon kemény edzésmunkán vagyunk túl, a felkészülés kiemelkedően jól sikeredett.  A sportolóktól elsősorban azt várom, hogy a legjobb tudásukat hozzák a világbajnokságon. Közülük hárman - a tavalyi Európa-bajnoki bronzérmes Szász Krisztofer, a 2012.évi kadett világbajnokság aranyérmese Bárdosi Sándor, illetve a kétszeres válogatott Bolfán Ádám - a rutinosabb versenyzők közé tartozik, Grünczeisz Patrik viszont újoncként vesz részt a megmérettetésen. Úgy gondolom, mind a négyükben benne lehet az éremesély. A versenyzők a felkészülés során minden tőlük telhetőt megtettek, bízok abban, hogy ez a teljesítményükön is visszatükröződik majd.- nyilatkozta Dancsó Zoltán edző.

 

közösség

további frisss

lap tetejére