Naná, hogy Halász Bence lett az év junior atlétája!

SzR-atletika.hu • 2016. november 26., szombat •
A Dobó SE 20 esztendős fiatalja idén junior világbajnokságot nyert, így aztán bőven rászolgált az elismerésre. A szakági szövetség honlapjának fotóján balról a második Bence, két oldalán pedig edzői, Németh Zsolt és Németh László látható.
Naná, hogy Halász Bence lett az év junior atlétája!

A pénteken este megrendezett MASZ Évzáró és Díjátadó Gálán  adták át az Év legjobb atlétáinak, és az Év edzőjének  elismeréseit; emellett az idei év nemzetközi eseményein kiemelkedő teljesítményt nyújtott atlétákat és az országos csúcsot elért versenyzőket is köszöntötték, valamint átadták az Európai Atlétikai Szövetség kitüntetéseit is.

Az atletika. hu arról tudósított, hogy az Év férfi atlétája  2016-ban Baji Balázs, a Békéscsabai AC országos csúccsal EB ezüstérmes, fedett VB hatodik, olimpiai elődöntős gátfutója lett, edzője ifjabb Tomhauser István.

Az Év női atlétája  2016-ban Márton Anita, a Békéscsabai AC országos csúccsal olimpiai bronzérmes, EB ezüstérmes és fedett pályás országos csúccsal fedett VB ezüstérmes súlylökője lett, edzője Eperjesi László.

Az Év edzője  2016-ban: Eperjesi László.

Az Év utánpótlás (U23) atlétái: Rivasz-Tóth Norbert  TDAK, gerelyhajítás - edzője Varga Lőrinc  /  Kozák Luca  Debreceni SC-SI, 100 gát - edzője Suba László.

Az Év junior (U20) atlétái:  Halász Bence Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia, kalapácsvetés, edzői Németh Zsolt, Németh László. Bence idén tovább gyarapíthatja éremkollekcióját, hiszen ahogy azt már ITT megírtuk számos nagy versenyen bizonyíthatja tehetségét.

Halász Bence honlapunknak nyilatkozott az elismerésről.

Nagyon jól esett ez a díj is, mint bármilyen másik, de ez talán egy kicsit jobban, hiszen saját szakszövetségemtől kaptam és mindenki ott volt, aki idén eredményt ért el nemzetközi szinten. Kicsit olyanok vagyunk, mint egy nagy család és örülünk egymás sikereinek - mondta a frisss.hu-nak a junior világbajnok Halász Bence. 

Bajnok Eszter  Favorit AC, hármasugrás – távolugrás  edzői Lengyák György, Dovigyel Csaba.

Az Év ifjúsági (U18) atlétái: Eszes Dániel  Dunakeszi VSE, 110 gát – edzője Maracskó Pál  /  Pavuk Tira  Békéscsabai AC, 2000 akadály – edzője Urbanikné Rosza Mária.

közösség

további frisss

lap tetejére