Nagyon szép és modern lesz az AVUS új medencéje

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 10., szerda •
Ősszel már egészen biztosan saját otthonban készülhetnek a szombathelyi vízilabdázók.
Nagyon szép és modern lesz az AVUS új medencéje

A szombathelyi sportcélú beruházásokat tavaly áprilisban foglaltuk össze, aztán júliusban már azt olvashatták, hogy megkezdődött a Fedett uszoda rekonstrukciója. 

Először szeptemberben írtunk a 2,2 milliárdos Tao-támogatásból és önkormányzati önerőből megvalósuló ,,Fedett uszoda fejlesztése és rekonstrukciója" projekt kapcsán megindult építkezésről, legutoljára pedig márciusban jártuk be a készülő új medencét. Akkor és most is megerősítették számunkra a szakemberek, hogy a terveknek megfelelően, időarányosan zajlik az építkezés. 

Május első hetében megtapasztaltuk, hogy belső, külső munkálatok egyaránt zajlanak még. A helyszínen megtudtuk, hogy jelenleg mintegy 50-60 ember dolgozik az építkezésen, a fontosabb napokon pedig 80 ember tevékenykedik azért, hogy a megadott határidőn belül teljesíthető legyen a vállalás. 

Jelenleg burkolást, száraz építést, villanyszerelést és gépészeti szereléseket végeznek az új épületben. Az udvaron elkészültek a létesítmény körül a közművek, már a homlokzati szigetelés is a befejezéséhez közeledik. Kívül hamarosan kész lesz a burkolá, az esős idő miatt ugyan a külső munkálatok, az épület körüli útépítési munkák lelassultak, de így is már mintegy 80%-os készenlétről lehet beszélni. 

A közeljövő feladatairól megtudtuk, hogy a gépészeti, a gyenge áramú beüzemelési és a medence vízgépészeti részének az üzembe helyezési munkálatai is megtörténhetnek júniusban. Közben festenek is már, a takarítás pedig egy hónap múlva kezdődhet meg.  

Az új medence-épületnek augusztus végére kell elkészülni, de az AVUS vízilabdázói várhatóan hamarabb is birtokba vehetik már.

A kérdés csak az, hogy sikerül-e OB I-es csapatként? 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére