Nagy örömöt okozott a MÁV egy beteg kisfiúnak

frisss.hu fotó:lemon • 2016. április 06., szerda •
A MÁV szolgáltatásaira ugyan sokan panaszkodnak, azonban most emberségből jelesre vizsgáztak. Egy fénysorompóval leptek meg egy vonatimádó, Asperger-szindrómás kisfiút.
Nagy örömöt okozott a MÁV egy beteg kisfiúnak

Egy anyuka posztolta a megható történetet a Facebookon, akinek a 8 éves gyermeke Asperger-szindrómában szenved, vonat- és fénysorompó-mániája van. A Zétény nevű fiúnak minden a vonatok körül forog, több száz rajzot készített már a közlekedési eszközökről. Az anyuka ezeket az alkotásokat elküldte a MÁV-nak és levélben arra kérte őket, hogy amennyiben rendelkeznek egy már nem használatban lévő fénysorompóval, akkor azt ajándékozzák oda kisfiának, akinek ez egy igazi kincs lenne.

fotó: borsonline

„Nem kellett sokat várni, reagáltak a levelemre és legnagyobb meglepetésemre, pár telefonon történt egyeztetés után megjelent 5 MÁV-dolgozó teljes harci díszben és letelepítettek udvarunkban egy IGAZI! fénysorompót, tolatólámpát, helységjelző táblát, telefonos irányítóközpontot. Mindezeket letakarva kellett egy napig Zéti elől elrejteni, mert tegnap kivonult a MÁV igazgatóságának képviselete és ünnepélyesen átadták számára sok egyéb ajándékkal együtt!:) Ezúton is köszönet a MÁV-nak mert még most is hihetetlen számunkra, hogy ilyen hatalmas boldogságot szereztek a kisfiamnak!:)” –írja boldogan az anyuka a Facebookon.

Zétény a fénysorompójával fotó: Szász Adrienn

A MÁV dolgozói az áramot kiiktatták a sorompóból és elemes működésűre dolgozták át, hogy a kisfiú saját maga irányíthassa a berendezést. Zétény nagyon boldog, már az étkezéseket is a házilag épített állomásépületében végzi.

közösség

további frisss

lap tetejére