Mutatunk egy helyet, ahol borban pancsolhatsz!

Tóth Eszter/metro.co.uk • 2016. november 11., péntek •
Szereted a bort, bírod a kényeztetést és vonzanak az egzotikus országok? Van egy tuti tippem számodra!
Mutatunk egy helyet, ahol borban pancsolhatsz!

Nálunk is egyre gyakoribbak a borkóstoló esték, ahol a legfinomabb borok és ínyenc ételek között halk zene mellett beszélgethettek a barátaiddal az élet nagy dolgairól. Jó szórakozás, de túl izgalmasnak nem mondható. Na, ezen a dolgon csavart egyet a Tokiótól körülbelül száz kilométerre található wellnessközpont,  a Yunessun Spa Resort, ahol a pihenni vágyók nem csak szagolhatják és iszogathatják a márkás borokat, hanem meg is merülhetnek benne. A medencéket víz helyett ugyanis ezzel a szőlőből készült alkoholos itallal töltötték fel. A kezdeményezés nem csak rendkívül egyedi és jópofa, hanem még az egészségnek is jót tesz, ugyanis a szőlőben található antioxidánsok és egyéb hatóanyagok segítenek a bőr feszesítésében, csökkentik a gyulladást, serkentik a vérkeringést és erőstik az erek falát.

Egyébként ez sem egy teljesen új dolog, az ókori egyiptomiak és rómaiak is előszeretettel vettek vörösbor fürdőt. Kleopátra kimondottan szerette ezt a különleges spa-élményt, sőt rendszeresen masszíroztatta magát szőlőmag olajjal is.

Azt nem tudni, hogy olajos masszás van-e a szolgáltatások között, az viszont biztos, hogy a medence szélén márkás borokból válogathatnak a vendégek, így egy pohár vörösborral a kezükben ücsöröghetnek a borfürdőben. Hát nem maga a mennyország? 

közösség

további frisss

lap tetejére