Mutatjuk idén mikor lesz lomtalanítás Szombathelyen (Frissítve)

Frisss/SZOMHULL - fotó. infokiskunfelegyhaza.hu • 2017. március 20., hétfő •
Nem változik a forgatókönyv, hiszen fanyesedéket, veszélyes hulladékot és gumiabroncsot sem lehet a lomok közé dobni.
Mutatjuk idén mikor lesz lomtalanítás Szombathelyen (Frissítve)

Még idejében kezdjük el, ha komolyan gondoljuk a tavaszi nagytakarítást. A feleslegessé vált lomoktól ugyanis idén is megszabadulhatunk az éves lomtalanításkor. Fontos információ, hogy hat területre lesz osztva a város, s a gyűjtés hat napot ölel fel. Természetesen idén sem lehet veszélyes hulladékot, gumiabroncsot elhelyezni a kukák mellett, ezeket ugyanis a SZOVA Zrt. díjtalanul átveszi a Körmendi úti Hulladékudvarban.

 

LOMTALANÍTÁS

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Városüzemeltetési Osztálya tavaszi lomtalanítási akciót hirdet a SZOMHULL Nonprofit Kft. szervezésében. Az előző évhez hasonló módon, idén is hat körzetben történik a gyűjtés.

Az akció során a lakosság megszabadulhat a rendszeres hulladékgyűjtés során el nem szállítható (a szabványos szeméttároló edényzetbe a méretük miatt el nem helyezhető), a lakásban, háztartásban feleslegessé vagy selejtessé vált tárgyaktól (bútor, eszköz stb.). A város lakóterületét tehát hat részre osztva, hat szombati napon történik a gyűjtés.

 

 

Az első nap 2017. április 01., a terület pedig: a Thököly I. utcától északra eső városrész a Perint és Gyöngyös patak között a Petőfi S. utcáig, valamint a Szt. Márton utcától északra a Gyöngyös patak és a vasútvonal között a volt bucsui vasút nyomvonaláig (tehát a belváros, valamint a Sugár u. - Hadnagy u. - 11-es huszár út környéke, Lovas u. környéke).

A második nap 2017. április 08., a terület pedig: Petőfi S. - 18-as honvéd utcáktól északra eső városrész a Perint és a Gyöngyös patak között a Váci M. utcával bezárólag (tehát a Derkovits ltp., valamint az Akacs M., Szabó M., Deák F., Engels F. utcák környéke, ill. a 14 emeletes mögötti utcák).

A harmadik nap 2017. április 22., a terület pedig: a Szt. Márton u. és Thököly I. utcáktól délre eső városrész, melyet keletről a vasútvonal, nyugatról a Perint patak, délről a Szt. Gellért u. határol (tehát a belváros déli része, Joskar-Ola ltp., KISZ ltp., Százhold városrész a Szt. Gellért utcával bezárólag).

A negyedik nap 2017. május 6., a terület pedig: a Perint pataktól nyugatra eső városrész a Jáki úti temetővel bezárólag (ide tartozik Olad, az oladi ltp., a Csónakázó tó környékétől a Jáki úti temetőig húzódó városrész).

Az ötödik nap 2017. május 13.., a terület pedig: a kőszegi – szentgotthárdi vasútvonaltól keletre eső városrész, az ipartelep utcái, (Zanat már nem!), valamint a volt bucsui vasúttól északra eső városrész (Kámon, Herény, Stromfeld ltp., Bébic ltp., Éhen Gyula ltp., Pick ltp., Minerva lakópark). Dél felöl a Csaba u.-ig bezáróan.

A hatodik nap 2017. május 20., a terület pedig: A Ferenczy I. - Szt. Gellért - Csaba utcák vonalától délre eső városrész (tehát a Hajnóczy u., Újperint, Petőfi-telep, valamint a Diófa u. környéki ltp., Gyöngyösszőlős, Gyöngyöshermán és Szentkirály), illetve Zanat városrész.

 

Nyomatékosan felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az érvényben lévő 2012. évi CLXXXV. Hulladékgazdálkodási törvény értelmében a lomtalanítási akcióba a következő hulladéktípusok nem tartoznak bele, s ezért elszállításra sem kerülnek:

·         kerti hulladék, nyesedék, (zöld hulladék)

·         állati tetem,

·         trágya,

·         bontásból származó autóalkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.),

·         építési törmelék (mosdókagyló, csempe stb.),

·         lapátos hulladék,

·         gumiabroncs,

·         veszélyes hulladék (pl. permetezőszer göngyöleg -maradék, festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos-üzemanyagos göngyöleg stb.),

·         elektronikai hulladék (pl. selejtes hűtő, televízió, háztartási gép).

A ki nem helyezhető hulladékokat az autóalkatrész, azbeszt tartalmú hullámpala, állati tetem és trágya kivételével lakossági mennyiségben a SZOVA Zrt. díjtalanul átveszi a Körmendi úti Hulladékudvarban!

Lim-lomot az akció napján reggel 7 óráig, szállítójárművel megközelíthető közterületre kell kirakni. Így jelentősen csökkenthető a guberálás miatti szennyezés veszélye.

Kérjük, hogy a lim-lom szelektált kirakásával (külön rakva pl. fém, fa, karton stb.), és a papírból készült termékek (újság, kartondoboz stb.) kötegelésével segítsék munkánkat. Bővebb felvilágosítás az 314-575-ös telefonon kérhető.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére