Mutatjuk a Savaria Karnevál legjobb standjait

Frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. augusztus 27., szombat •
Minden, ami szem-szájnak…
Mutatjuk a Savaria Karnevál legjobb standjait

A Savaria Karneválokat általában a kettősség jellemzi, mert tud ez rendkívül nyugat-európai és színvonalas lenni, de helyenként mérhetetlenül gagyi. Szerencsére a lepedős felvonulók az évek alatt kikoptak, illetve kikoptatták őket, de azért még mind van hova fejlődni, például az Iseum előtti lépcsőt azért illett volna megjavítani, mielőtt placcra kiteszik a Borok utcájának a negyedét.

Persze, azért látszik a fejlődés, meg a tenni akarás, az idei fellépők névsora rendkívül erős, bár az időzítésen lenne még mit csiszolni, hogy két sikeres banda koncertje ne üsse egymást térben és időben.

De, térjünk rá a lényegre, vagyis a legjobb standokra, mert végre ezen a téren is kezd fejtőrést okozni a karnevál, egyre nehezebb összeszedni azt a néhány standot, ami igazán tetszett, mert egyre több helyen akad meg az ember szeme.

A Fő tér végén a mézeskalácsok csodavilág egy pillanat alatt magával ragadja az embert, a Király utcai kürtőskaláccsal nem tud betelni az ember a vattacukorról már nem is beszélve. A csajok ultratrendi cicás táskák garmadájából válogathatnak, a férfiak pedig jópofa pólókat húzhatnak magukra. A kaják és az italok finomak és élvezhetőek, az adagokkal sincs semmi baj, bár a műanyag poharak sok esetben bizonyultak túl kicsinek.

A Thökölyn a kaktuszos-virágos stand nagyon királyul néz ki, ahogy a Király utcai köves bódé is. A kézműves szappanok készítői egyszerűen nem tudnak kifogyni a kreativitásból, a Fő tér pedig tele van gyerekkorunk ismerős arcaival, Nagy Bandó Andrással és a lányával, Nagy Natáliával, valamint Ambrus Attilával, igaz, utóbbit csak a standján kifeszített molinón láttuk, meg néhány könyvborítón.

A végére maradtak a játékok és a cukorkák. A vásári forgatagban a gyerekek és a felnőttek is megtalálhatják kedvenc játékaik, a kicsit a fakardok közt merülhetnek el, a nagyok pedig valami komolyabbat is a kezükbe vehetnek, a Thökölyn nagyon fain íjakat láttunk például. Az cukorkák pedig cukorkák, színesek, illatosak és legszívesebben ezek közelében töltenénk minden szabad percünk, mert kell és kell és ennyi.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére