Műsorok, amiket tuti nézel, de nem mered bevallani

Tóth Eszter • 2017. március 26., vasárnap •
Trash, szappanopera és mulatós pop. Te melyiken hagyod a tévédet vacsi közben?
Műsorok, amiket tuti nézel, de nem mered bevallani

Vannak azok a típusú tévés produkciók, amiket senki nem néz, mégis valamiért mindenki tisztában van vele, hogy melyik szereplő épp mit csinált. Megállapítjuk, hogy a főszereplők idióták, nem kellene őket a nagyközönség elé engedni, mégis valamilyen perverz okból vacsora közben az épp aktuális részt nézzük. Valld be, veled is előfordult már, hogy vártad az aznap esti adást, de társaságban úgy tettél, mintha fogalmad sem lenne, miről is van szó. Aktuálisan futó szériákból válogattunk most.

Barátok közt és Jóban Rosszban

Igazán nagy fan lehet, aki az 1998 óta futó Barátok közt és a 2005-ben induló Jóban Rosszban című szappanoperák minden egyes részét látta. Ennyi idő után nem csoda, hogy a szereplőkkel és a szerelmi viszonyokkal nem vagyunk tisztában, de még a helyszínek is változnak. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy te is ott ragadtál a képernyő előtt azon morfondírozva, az a lány kinek kije és a srác az most a jó vagy épp a rossz oldalon áll-e. Sőt az is megeshet, hogy rövidebb-hosszabb időre újra meg újra a rabjává váltál.

Édes Élet

„A sztárok mindennapjai testközelből” – hirdeti magát a TV2 realityje, amelyben ismert (vagy kevésbé ismert) embereknek találnak ki programokat, majd végigkövetik őket, és úgy adják elő, mintha ez az ő hétköznapi életük lenne. Persze mindenki tudja, hogy a valóságban Váczi Gergőnek van jobb dolga az aranyásásnál vagy, hogy Fresh Andi nem önmagától csinál hülyét magából autóeladás címén. Igen, a legújabb évadot ilyen húzónevekkel akarják eladni meg persze a magyar bulvár koronázatlan királyával és királynőjével, Berki Krisztiánnal és Hódi Pamelával.

A gyanú árnyékában

2012-ben a két legnagyobb kereskedelmi csatorna elindított egy-egy saját német mintára készült dokurealityt, aminek a sajátossága, hogy a szereplők amatőrök, a szövegek pedig nincsenek előre megírva. A „színészeket” bedobják egy szituációba, és improvizálniuk kell. Minden műsorban más – hétköznapinak beállított – problémát dolgoznak fel, az iskolai zaklatástól a meddőségen keresztül az alkoholizmusig. Egy ideje csak ismétléseket láthattunk, azonban 2017 február hattól az RTL II vadiúj részekkel rukkolt elő.

Pumpedék

Emlékeztek ugye a srácra, aki a Balaton Soundon eljárt vicces táncával lett ismert, majd igazi trash reality sztár. „Ebben a produkcióban nincsen előre megírt szöveg, mímelt póz és művigyor, így valós érzelmeknek és tabuk nélküli pillanatoknak lehetünk szemtanúi”- írják a hivatalos oldalon, és ebben lehet némi igazság, ugyanis a főszereplőink nem fogják vissza magukat, teszik, amit épp a természet diktál nekik, csúnya szavakat sem kímélve veszekednek vagy épp ott elégítik ki egymást, ahol éppen tartózkodnak.

A Sláger TV teljes egészében

A Nóta tévé, amely 2014 óta váltott a Sláger tévé elnevezésre, egy sajátos zenei műfaj köré építi fel az egész műsorpalettát, tuti te is hagytad már ezen az adón a tévédet mosogatás közben, és azon agyaltál, mióta van ilyen színes felhozatal a mulatós pop világában. Az sem kizárt, hogy végignéztél egy-egy olyan műsort, mint például a Zeneposta, a Pertu Parti vagy a Hallo, Angyalok!. Na jó, az utolsóra lehet mentség a két műsorvezető, Pordán Petra és Tücsi jelenléte…

Számotokra mi számít bűnös élvezetnek a média világából?

közösség

további frisss

lap tetejére