Munkaterület lesz a Haladás stadion, indulhat az építés

SzR Fotó: Hornyák Emőke • 2016. január 20., szerda •
Akár ezen a héten munkaterületté nyilváníthatják sok egykori nagy csata helyszínét, a Haladás Rohonci úti stadionját. Indulhat tehát a sportkomplexum építése, annak ellenére, hogy a baloldal a mai rendkívüli közgyűlésen a Haladás ellen szavazott!
Munkaterület lesz a Haladás stadion, indulhat az építés

A helyi Fidesz által kiadott sajtóközleményből kiderül, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata mai közgyűlésén a jobboldali többség szavazatával ismét megerősítette elkötelezettségét az új szombathelyi sportkomplexum megépítése mellett. A képviselő-testület szóbeli tájékoztatást kapott a Haladás Labdarúgó Stadion és Multifunkcionális Sportkomplexum beruházás aktuális állásáról, a tájékoztató alapján pedig felkérte a beruházásért felelős cég ügyvezetőjét a további intézkedések megtételére. 

A közlemény hozzáteszi: Szombathely sportéletében örömteli és hosszú távon előremutató esemény, hogy megkezdődhet a Rohonci úton az UEFA 4 besorolású stadion építése. A helyi Fidesz büszke arra, hogy a kormányzati segítségnek köszönhetően a HVSE és a város az elavult, rossz állapotban lévő épületegyüttes helyett jövő év nyarára egy olyan új és modern sportkomplexumot kap, mely több ezer szombathelyi sportolását és szórakozását fogja szolgálni.  

A jobboldal értetlenül áll az MSZP szombathelyi városi elnökének politikai ámokfutása előtt. Czeglédy Csaba a beruházást bonyolító cég felügyelő bizottságának elnökeként, a közbeszerzési bíráló bizottság tagjaként előbb megszavazta a közbeszerzési eljárás eredményét, majd másnap szavazatát megpróbálta visszavonni.

A közleményben az is olvasható, hogy a Fidesz nem csodálkozik ezen, hiszen a szocialista politikus már számtalanszor bebizonyította, hogy politikai érdekeinek megfelelően módosítja mindig álláspontját és szavazatát. 

Közben – mint arról már honlapunk is beszámolt róla, már decemberben elkezdődött a stadion kiürítése, az egyes eszközök elszállítását a Haladás VSE és a Haladás Labdarúgó Kft. önállóan végzi.   

A frisss. hu megtudta, hogy a stadion bontása a műszaki átadás-átvételt követően, a munkaterületté nyilvánítás után kezdődhet el. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére