Most már kicsiben is belefeledkezhetünk Szombathelybe

Frisss.hu - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. december 29., csütörtök •
Egyből bele is szerettünk az új városmakettbe.
Most már kicsiben is belefeledkezhetünk Szombathelybe

Csütörtökön kora délután leplezte le Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Budai István, fotós és szobrászművész, a makett megalkotója. Az archaizáló, bronz alkotás nem pontos mása a városnak, de itt nem is az volt a cél, hanem, hogy megmutassa a turistáknak városunk főbb látnivalóit, amiket mindenképp érdemes útba ejteni.

"A Szent Márton esztendő utolsó napjait éljük, de megígértük magunknak, hogy Szent Márton szellemiségét tovább visszük. Sok mindent sikerült megvalósítanunk a Szent Márton Év során, de korántsem annyit, mint szerettük volna, de így is azt hiszem, hogy az emlékév aranybetűkkel kerül be városunk történelmébe." - mondta Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere.

A két méter átmérőjű makettet egy 60 centiméter magas gránit oszlop tartja, és kicsit a város jövőjébe is beleshetünk, hiszen a Haladás Sportkomplexum is felkerült rá. Az alkotást Csány Péter atya áldotta meg, aki a beszédében rávilágított, hogy a makett előtt állva Isten szemszögéből láthatjuk a várost.

A maketten QR-kódok is találhatóak, amik a nevezetes épületekről adnak bővebb információt, míg a vakokat és gyengénlátókat Braille-írás segíti.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére