Molnár Miklós: előttünk a feladat, mögöttünk a kormány

szróbert-HCs • 2014. szeptember 19., péntek •
Nemcsak az a fontos, hogy felülről pénzt kapjak, hanem az is, hogy megtudjam mondani, mire kell a forrás. A helyi gazdaság fejlesztése terén sikeresen dolgoztunk, mert jó szakemberekkel tehettük ezt - jelentette ki az elmúlt négy éves önkormányzati ciklust gazdasági szempontok alapján értékelő Molnár Miklós költségvetésért és gazdaságfejlesztésért felelős alpolgármester.
Molnár Miklós: előttünk a feladat, mögöttünk a kormány

Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy 2011-ben vett fel utoljára hitelt a város, majd a következő esztendőben, 2012-ben már önműködő volt Szombathely. Ennek azonban ára volt, hiszen lecsökkentek a fejlesztések.
Aztán 2013-ban jött az adósságkonszolidáció, melynek köszönhetően 15,7 milliárd forintos adósság eltűnt. Ám a város azért tud jól működni, mert 3 milliárd forinttal több az adóbevétel, mint a korábbi években. Összességében azért volt hasznos az adósságkonszolidáció, mert a gazdaságfejlődés számára jelentett pozitívumot - tette hozá Molnár Miklós. 

A költségvetésért és gazdaságfejlesztésért felelős városvezető a gazdaság fejlődését a jó atlétához hasonlította. A sportolóból is a jó edző tudja kihozni a maximumot, mondta.
Tudom-e úgy alakítani a környezetet úgy, kihozzam a maximumot, vagy nem. A jó gazdasági szereplőknek köszönhetően többet hoztunk ki belőle, mint gondoltuk. Mindenki partner volt és jól működött közre. Mindenki megértette, hogy miért fontos a gazdaságfejlesztés - emelte ki az alpolgármester. 
Hozzátette: a ciklus alatt sikerült megszüntetnünk Győr dominanciáját, és így az itt működő gazdaságot jeleníthettük meg. Létrehoztuk a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot is. 

Molnár Miklós sikeresnek nevezte a Szent Márton kártya bevezetését, a Szombathely visszavár, és a Szombathely, a segítés városa programokat is. Ám hozzáfűzte, hogy nemcsak beszélni kell róla, hanem folyamatosan foglalkozni is kell vele.  
A város és a kormányzat kapcsolatáról megfogalmazta, hogy nagyon fontos az azonos gondolkodásmód, ám nem ,,csak" arra van szükség, hogy ,,felülről pénzt adjanak", hanem sokkal inkább arra, hogy megtudjam mondani, ,,mire kell a forrás". Előttünk a feladat, mögöttünk a kormány, mondta, majd hozzátette, hogy egyszer kérek pénzt, aztán fenntartom, amit létrehoztam.   
Az értékelés végén Molnár Miklós aláhúzta, hogy ,,azért dolgoztunk sikeresen, mert jó szakemberekkel tehettük ezt", majd megköszönte a helyi sajtó négy esztendős munkáját, majd elköszönt.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére