Árvízi védekezés: Miniszter a Rába parton

MTI-szróbert • 2014. május 14., szerda •
Komoly árhullám vonul le a Rábán, lakott területek és termőföldek is veszélyben vannak, de beindult az árvízi védekezés is, aminek köszönhetően eddig sikerült megvédeni a belterületeket, az árterületen lévő szántóföldek és melléképületek azonban víz alá kerültek - mondta Körmenden Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, aki május 14-én a helyszínen tájékozódott az árvízi védekezésről. A tárca vezetőjét a térség országgyűlési képviselője, V. Németh Zsolt államtitkár is elkísérte Körmendre.
Árvízi védekezés: Miniszter a Rába parton

Az árhullám veszélyezteti a 86-os számú főutat, ahol nyúlgátat építettek, ugyanis az előrejelzések szerint a Rába vízgyűjtőjén akár az 50 millimétert is elérheti a csapadék, ezért "minden óra nyereség, amikor süt a nap, fúj a szél és nem esik az eső".
Fazekas Sándor hangsúlyozta: több száz hektárnyi ártéren lévő mezőgazdasági terület van már víz alatt, és több száz hektáron áll belvíz.
A helyzetfelmérés még zajlik, de rendelkezésre áll a mezőgazdasági kárenyhítési alap, amelyből mérsékelhetik a gazdákat ért károkat - tette hozzá.

 

közösség

további frisss

lap tetejére