Mini Oktoberfest lesz Szombathelyen

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 17., kedd •
Jön az I. Savaria Sörfesztivál, ahol még a gyártóval is lehet majd találkozni!
Mini Oktoberfest lesz Szombathelyen

Június első hétvégéjén még a csapból is sör fog folyni, a Ferences-kertben legalábbis biztosan, hiszen hagyományteremtő szándékkal rendezi az ŐrvidékHáz az I. Savaria Sörfesztivált.  Igény volt rá, hogy a Savaria Történelmi Karnevál mellett végre egy igényes nagyrendezvény kapcsolódjon végre Szombathelyhez. A Ferences-kert pedig éppen ideális helyszín, ahol óriássátor alatt élvezheti mindenki a habzó finomságokat. A cél, a kulturális sörfogyasztás, hiszen a kígyózó sorok elkerülése végett, ülve lehet rendelni a pincérektől.

Tényleg egy mini Oktoberfest elevenedik meg Szombathelyen, csak itt éppen júniusban, hiszen a Dreher sörkülönlegességei mellett a gasztronómia szerelmeseit is várják: kolbászok, grilltálak, csülkök és sajttálak lesznek terítéken. A sörfesztiválon lehetőség lesz találkozni majd a gyártóval is.

De a Dreher igazi különlegességekkel készül, meg lehet majd kóstolni. Szederkényi Zita a Dreher sörgyártól elmondta, kapható lesz Dreher Classic, Dreher Hidegkomlós, Pilsner Urquell,  Kozel Svetly (láger sör) és Kozel Cerny, amit itt, Szombathelyen fognak bemutatni. Ez a Kozel barna söre egy picit pörköltebb, karamellesebb ízű, mint a többi sör, 3,8 százalék alkoholtartalmú, kellemes, kicsit kesernyés ízű.

A sörözést koncertek kísérik. Pénteken a Bikini valamint Matyi és a Hegedűs, szombaton a Szombathelyi Fúvószenekar, a Firkin és a Tom Kondor Band, vasárnap pedig az Isis Big Band, Tóth Gabi Trió és a Mokka Tribute Band szórakoztatja a közönséget. A buli egy óriási tűzijátékkal  zárul.

Már a fesztivál szlogenje, hogy „Minden csoda három napig tart!” reméljük az élmény jóval tovább tart majd.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére