Mindenki szombathelyi: Falco KC - KTE 77-57

Szita Róbert tudósítása - Fotó: Tóth Arnold • 2015. október 02., péntek •
Zúgott a ,,mindenki szombathelyi", amikor nem kevesebb, mint öt hónap szünet után péntek este újra indult a hazai kosárlabdaelit bajnoksága. A szombathelyi sárga-feketék a tavalyi ezüstérmest fogadták és végig kézben tartva a mérkőzést, magabiztos győzelmet arattak. A Falco KC - KTE -Duna Aszfalt meccsről élőben tudósított honlapunk. Fotónk a legutóbbi, KTE elleni hazai összecsapáson készült.
Mindenki szombathelyi: Falco KC - KTE 77-57

Falco KC Szombathely – KTE-Duna Aszfalt 77-57 (27-13, 19-12, 16-14, 15-18)
Aréna Savaria

V.: Kapitány G., Török R., Praksch P. (Várhalmi)

Falco: Comagic – Butorac – Váradi – Bognár – Wright

KTE: Pongó Ma. – Kovács P. – Djeraszimovics – Ivosev - Karahodzsics

A legeredményesebb hazai dobók: Hallik 15, Comagic-Butorac 13-13, Váradi 12, Wright-Bognár 11 pont. 

Negyedik negyed: Az első 2 percben nem szerzett kosarat a Falco, így aztán Kálmán László azonnal időt kért. Megtorpant kicsit a sárga-fekete csapat, de szerencsénkre a KTE sem brillírozik. Noha az utolsó negyedben valamivel jobb játékot produkált a vendégcsapat, a Falco simán nyert, a végeredmény: Falco KC - KTE 77-57. 

A negyedek közötti szünetben a Szombathelyi Kötélugró Klub színesítete a programot. 

Harmedik negyed: A KTE fogadkozik, szeretne fordítani. Az első percekben dobópárbaj zajlik, mindkét csapat triplákkal növeli pontjai számát. Sok hibáűval tarkított volt ez a 10  perc, de, ha nehezen is, ez a negyed is a sárga-feketéké volt, 62-39-re vezetünk. Hallik a legjobb 12 ponttal. 

Második negyed: Ugyanott folytatódik minden, ahol az első negyed végén abbamaradt, ezért aztán már a 2. perc végén időt kért Boris Maljkovic vezetőedző. Semmit nem ért a jó szó, a Falco szárnyal, a KTE szenved. A félidő végén 46-25 az állás, továbbra is Comagic a legponterősebb, most 11-nél jár. 

Első negyed: Az első kosarat a Falco szerezte, Wright volt eredményes. Az első percekben nagyon sok hibával játszik mindkét csapat, Comagic zsákolása és Bognár triplája azonban forróvá teszi a hangulatot. Butorac és a csereként beszálló Hallik is jól játszik. Az első tíz perc egyértelműen a hazaiaké, a vendégek nem találtak magukra, jó lenne ezt minél komolyabb pontelőnyre váltani, most 14 pont (27-13) a fölény. Comagic 7 ponttal a legeredményesebb jelenleg. 

17. 55 - Itt vannak a kezdőcsapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés.  

17. 50 - A bajnoki rajt előtt Kálmán László, a Falco KC vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy a szinte teljesen kicserélődött szombathelyi csapatnak nem lehet más a célja, mint a győzelem. Úgy legyen!

17.45 - Jó estét, hazai kosarakban gazdag Falco-győzelmet kívánok minden kedves kosárlabda-rajongónak.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére