Milyen a menő iskolatáska?

frisss • 2019. augusztus 15., csütörtök •
Az örök kérdés, amire a szülő és a gyermek is más válasszal szolgál.
Milyen a menő iskolatáska?

Nem kellemes ugyan arra gondolni, hogy mindjárt itt a szeptember, viszont mégiscsak szükséges. Már legalábbis azoknak, akiknek iskolás gyermeke van, hiszen az utolsó hetek olyan gyorsan elszállnak, és már itt is van az évnyitó, össze kell rendezni az aktuális tanévre szóló felszerelést. Különösen nagy az izgalom az első osztályt kezdőknél, de a felső tagozatba lépő vagy középiskolai tanulmányaikat megkezdő diákok számára is komoly lesz a változás. De természetesen minden kisdiáknak és szülőnek éppen az az év a legfontosabb, amely most következik, arra kell minél alaposabban felkészülni. A tankönyvek és füzetek beszerzése általában ráér szeptember első napjaiban, viszont a legfontosabb kellék, az iskolatáska jó, ha már startra készen áll a nyár végén. De milyen a menő iskolatáska napjainkban?

A menő iskolatáska elsősorban leginkább egészséges, ergonomikus és gerincbarát, hiszen a gyerekeinknek már egészen kis kortól kezdődően nagyon komoly súlyt kell cipelniük magukkal. Úgyhogy az első, amire figyelnünk kell, az az, hogy az iskolatáska vastagon párnázott, ergonomikus hátkiképzéssel rendelkezzen, hogy a legkisebb iskolások hátát, gerincét is védje, és segítsen az egészséges testtartást kialakítani és megtartani. Fontos, hogy a vállpántok puhák legyenek és több ponton is állítani lehessen őket, ily módon maradéktalanul hozzáigazítható a gyermek magasságához és testalkatához. A jó iskolatáska hátoldala teljes felületével a gyermek hátához illeszkedik, ily módon tehermentesíti a gerincoszlopot, és így a váll- és hátizmok arányosan lesznek terhelve.

Természetesen ugyanígy fontos az is, hogy a táska biztonsággal zárható legyen, a mágneszáras verzió teljesen megbízható, legyen elegendő zseb és rekesz, akár a tanszerek, akár az uzsonnásdoboz, kulacs, vagy nagyobb gyerekeknél a tablet, mobiltelefon tárolásához. Nem baj, ha kényelmes fogantyúja van a táskának, és így akár kézben is vihető, és persze gondolni kell a közelgő őszi-téli koraestékre, a délutáni sötétségre: tehát a táska mindenképpen rendelkezzen nagyobb felületű fényvisszaverő elemekkel is. Nem rossz ötlet a gurulós iskolatáska sem, egyes márkáknál a hátizsák formájú iskolatáskákhoz külön is rendelhetünk vázszerkezetet, így a gyerek a napi kedve, vagy a cipelendő súly alapján döntheti el, hogy háton, kézben viszi, vagy esetleg hazahúzza a táskáját.

Fontos szempont, legalábbis szülői szemmel, hogy tartós, jó anyagból készülő táskát válasszunk, és nyilván az is, hogy ne okvetlenül az aktuális kedvenc mesehős mosolyogjon a gyerekre vissza a táskán, hanem valami időtállóbb designt, figurát, mintát válasszunk. Az Irány a suli webáruház kínálatában széles választékot találtunk, nonfiguratív, színes vidám mintájú táskákból, ezek egészen biztosan tovább szerethetőek és vállalhatóak lesznek, mintha a Jégvarázs vagy a Mancs őrjárat sztárjai mosolyognak az iskolatáskán. Természetesen ezekből is van gazdagon választék, az említett listavezetők mellett még Minnie és Mickey egér, a Verdák és Sofia hercegnő is előkelő helyen van.

Lányos táskáknál nagy divat a virágok, pillangók, katicabogarak, flamingók és unikornisok után egy kicsit vadabb vizekre is evezni: láma, őzike, süni, mókus, koala egyaránt trendi grafikával mosolyog egy-egy kollekción. A fiúknál a focirajongás mindenképpen listavezető, mellette az autók, motorok, drónok, illetve a világűrt és nagyvárosokat idéző minták vonzóak még.

És persze a legmenőbb iskolatáskákba ugyanazzal a designnal kerül tolltartó is, akár többszintes, emeletes, akár kihajtható, vagy henger formájúról van szó. A legdivatosabb mintákból tornazsák is készül, de választhatunk kulacsot vagy uzsonnásdobozt is azonos vagy hasonló, harmonizáló mintában. A kihívás nagy: ezek lesznek azok a tárgyak, amelyek az ifjú hősöket nap mint nap elkísérik, úgyhogy érdemes jól átgondolni a választást. Aztán még néhány hét pihi és utána tényleg IRÁNY A SULI!

közösség

további frisss

lap tetejére