Mikroszaporitás: laboratóriumi munka felsőfokon

szróbert-HCs • 2014. augusztus 09., szombat •
Abban bízom, hogy olyan laboratóriumot sikerül fejleszteni, mely az egész térség, illetve Szombathely ilyen irányú igényeit ki tudja elégíteni – ezt Puskás Tivadar polgármester hangsúlyozta, amikor megtekintette a Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási Szakképző Iskolában a mikroszaporító laboratóriumot.
Mikroszaporitás: laboratóriumi munka felsőfokon

Nem árt tudni, hogy a mikroszaporítás lényege, hogy egy szövettenyészetből lehet a növényeket előállítani. A jelentősége pedig abban rejlik, hogy a dísznövények termesztésénél a nagyszerű jó egyed megtalálása esetén, sokszorosítani, szaporítani, illetve  klónozni lehet ezeket. 
A frisss.hu a helyszínen megtudta, hogy a laboratórium vezetője, Füzesi Tamás mintegy két hónappal ezelőtt felkereste a város elsó emberét és a megbeszélésen megállapították, hogy itt, Szombathelyen, ha kicsiben is, de megvan az a szellemi és technikai potenciál, mely a mikroszaporító laboratórium munkájához feltétlenül szükséges. 
Miután a tanár úr leírta, hogyan lehetne továbblépni, illetve a lehetőségeket és a problémákat is megosztotta velünk, V. Németh Zsolt államtitkárhoz fordultam támogatásért. A levél eljutott a megfelelő helyre és hamarosan választ is kapunk rá. Abban bízom, hogy olyan laboratóriumot sikerül Szombathelyen fejleszteni, mely az egész nyugat-magyarországi térség, illetve a Szombathely igényeit ki tudja elégíteni - tette hozzá a frisss.hu-nak nyilatkozó Puskás Tivadar. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére