Mikos Patrícia: Egy jó sportember szereti és keresi a kihívásokat

PCS - fotó: Bodorkós Máté, Hornyák Emőke • 2017. március 06., hétfő •
A Haladás VSE-Sportiskola játékosa tanárként és röplabdázóként várja már az új sportkomplexum elkészültét.
Mikos Patrícia: Egy jó sportember szereti és keresi a kihívásokat

Az alapszakaszt magabiztosan megnyerő szombathelyi alakulat már a rájátszás első körét is sikerrel abszolválta. A 3-0-s sikerhez Mikos Patrícia támadásban és védekezésben is hozzájárult. A tehetséges sportoló a visszatérésekor egy célt is megfogalmazott önmagával szemben.

Újjáépült a csapat, hitted volna, hogy ennyire hamar összeálltok és ütőképessé váltok?

Sok fiatal alkotja a keretet, ezáltal lelkes és gyors a szerkezetünk. A tapasztaltabb játékosok pedig a rutint adják a közösbe, szerintem ettől működünk ennyire jól és stabilan. Amikor év elején szó volt arról, hogy Anna is visszatér a pályára (Mohl-Benesóczky Anna - a szerk.) akkor már tudtam, hogy nem lesz gond. Igazi csapatként küzdünk minden mérkőzésen, és ami számomra feltűnt, korábban jobban megviselt bennünket egy-egy hullámvölgy, amelyen most könnyedén átlépünk.

Egy 25 éves tanárnőként mely csoportba tennéd magad, a rutint vagy a fiatalos lendületet képviseled inkább?

Az életkor jelen helyzetben nem sokat számít, hiszen a röplabdapályán a tinédzserektől kezdve egészen az anyukákig minden generáció képviselteti magát. Inkább úgy közelítsük meg, hogy hány évet játszott az adott játékos. Ha így nézzük, akkor a rutinosabbak közé sorolhatunk engem is.

Akkor ezek szerint a csapaton belül nincs alá-fölé rendelt szereposztások?

Nem szeretem ezeket a besorolásokat, mert nálunk nincsenek klikkesedések. Ugyanolyan nyitott mindenki és meghallgatjuk a másik véleményét is. Nyilván több szem, többet lát. Amit nagyon szeretek, hogy közösen ötletelünk és odafigyelünk egymásra, mint egy család.

Akkor térjünk át kicsit a csapat szereplésére. Latolgassunk egy kicsit. Hol végez Mikos Patrícia szerint a Haladás VSE együttese?

Véleményem szerint megnyerjük a bajnokságot, én ezt a célt fogalmaztam meg magamban, még az első mérkőzés előtt. A feljutás is nagyon jó lenne, de az már túlmutat a csapaton. Van egy szakadék az élvonal és a másodosztály között, szinte minden tekintetben. Viszont egy jó sportember szereti és keresi a kihívásokat. Az mindenesetre nagyon ösztönzőleg hat, hogy hamarosan elkészül az új Haladás sportcsarnok.

Tanító néniként összeegyeztethető az élvonalbeli sport?

Nagyon szeretném megtapasztalni ezt és akkor elmondhatom, hogy édes teher lesz meghozni a döntést. Ha pedig a csapatot nézem, akkor úgy vélem megbirkózunk a helyzettel, mert remek társakkal és szakvezetőkkel vagyunk ellátva.

közösség

további frisss

lap tetejére