Miért havasak a parkolók Szombathelyen?

vkriszti • 2015. január 29., csütörtök •
Szombathelyen a belvárosi övezetben mindenhol fizetni kell az autósoknak a parkolásért. Főleg a Fő tér környékén, ahol a legmagasabb díjkategóriájú parkolók találhatók. De miért is fizetnek? Leginkább a rendezett parkolókért. A havazás váratlanul érte a Szova Zrt.-t, ugyanis nem erre számítottak az időjárás-előrejelzések alapján. Habár délutánra munkagépeikkel megkezdték az utak takarítását, a parkolók valahogy kimaradtak.
Miért havasak a parkolók Szombathelyen?

Az idei télen nem először fordul elő, hogy a szombathelyi fizetős parkolóhelyek hóval borítottak, nem látszanak a felfestések, vagy egyszerűen nem lehet megfelelően beállni a helyekre a feltorlódott hó miatt. Fizetni persze azért kell, hiszen munkatársaik sokszor még a kötelező türelmi időt sem várják meg, csak kihelyezik a kedves "piros csomagot" a szélvédőre.

A Kossuth Lajos-Thököly Imre utcát összekötő átjáróban jól látszik a mozgássérült parkolót jelző tábla, de a parkolóhelyet vastag hó fedi

 

A fizető parkolás tükrében elvárható lenne a Szova Zrt.-től, hogy a parkolók is rendben legyenek tartva, havazás idején tiszták legyenek. A parkolókban síkosra taposott vagy éppen szűz hó épp annyira balesetveszélyes lehet, mint az utakon, autósokra, gyalogosokra egyaránt.

 

közösség

további frisss

lap tetejére