Michel Melo megszerette a vasi megyeszékhelyt

PCS - fotó: Bodorkós Máté, Tóth Arnold • 2017. augusztus 29., kedd •
A csapatérdekeket tartja szem előtt a Swietelsky-Haladás nyáron igazolt támadója.

A hazai futsal berkekben igencsak ismerősen csenghet a 30 éves brazil labdazsonglőr neve, hiszen korábban meglehetősen sikeres időszakot zárhatott a Berettyóújfalu színeiben.  Három évet játszott az MVFC színeiben, majd Máltán, Csehországban, Cipruson futsalozott. Turzó József ismét együtt dolgozhat a brazil támadóval, így a szombathelyi közönség reménykedve várhatja a kiváló sportoló színre lépését.

Adódik a kérdés, hogy mikor szerettél bele a futsalba?

Mindig tetszett a kis területen folyó, látványos játék. Viszont kilenc éve határoztam el, hogy nem csak nézni, hanem űzni is fogom a teremlabdarúgást.

Korábban bajnoki címet szereztél a Berettyó játékosaként. Milyen emlékeid vannak a korábbi csapatodról?

Nagyon szerettem ott játszani, remek együttesünk volt, bár szerintem az edző is sokat nyom a latba. Szerencsés vagyok, hogy ismét együtt dolgozhatok Turzó Józseffel, akivel nem csak bajnoki aranyat nyertünk, de a Magyar Kupa elsőséget is begyűjtöttük.

Egyénileg pedig a gólkirályi címet sikerült elhódítani.

Ez így történt, de azért a csapattársak nélkül biztosan nem érhettem volna célt. 

Nem csak Magyarországon volt szerencséd játszani, mégis visszatértél. Miért döntöttél így?

Máltán, Cipruson és Csehországban is megfordultam, de az országot nagyon megszerettem. Ezért tudtam, hogy egyszer visszatérek. Nagyon örültem, amikor megkeresett a Haladás. Nagyon közvetlenek és képzettek a játékosok, az edző mentalitása pedig kiváló. Szerintem nagyon sikeres szezon előtt állunk.

Egyedül érkeztél Szombathelyre, vagy volt, aki elkísért?

A feleségemmel együtt érkeztünk a vasi megyeszékhelyre, azonban nem sokáig maradunk kettesben, mert a kedvesem állapotos. Amikor ezt megtudták, többen megkérdezték, hogy ha esetleg fiú lesz, mikor lép pályára? 

Addig azért még várni kell egy keveset. A Haladás felkészülése pedig javában zajlik. Milyen benyomásaid vannak a városunkról?

Nagyon közvetlenek és kedvesek az emberek. A város pedig csendes és barátságos. Úgy érzem, hogy akár hosszabb időre is maradnék, annyira otthon érzem itt magam.

Mely játékos produkcióját ismered el?

Cristiano Ronaldo hihetetlen mikre képes a labdával. Szerintem Ő a világ egyik, ha nem a legjobb labdarúgója. Amikor nála van a labda, nem tudod eldönteni, hogy mit fog vele tenni. 

 

A Haladáshoz kapcsolódó hír, hogy kialakult a szombathelyiek kerete. Michel Melo és Márkus Gábor után további két játékost igazoltak a zöld-fehérek. A brazil Leo Mendes korábban szintén játszott a MVFC színeiben Turzó József kezei alatt, illetve egy tehetséges fiatalt, Horváth Valentin is magára öltheti a Haladás mezét. A keret kiegészül helyi, saját nevelésű fiatalokkal, akik már tavaly is bemutatkozhattak az élvonalban.



Swietelsky-Haladás VSE Futsal csapata

Vezetők:
Bokor Zsolt szakosztályelnök
Somfalvi Csaba szakosztályvezető
Pálmay Tamás utánpótlás vezető
Turzó József vezetőedző
Sziffer András pályaedző
Márkus Gábor technikai vezető
Varga Attila masszőr

Kapusok:
Gyimesi Máté
Sásdi Bálint
Matyi Benjamin

Mezőnyjátékosok:
Horváth Péter (csapatkapitány)
Németh Péter (csapatkapitány-helyettes)
Vidák Balázs
Gyurcsányi Zsolt
Hajmási Milán
Hegyesi Zsolt
Németh Erik
Öreglaki Norbert
Sipos Gergő
Gyenese Ádám
Bencsik Roland
Márkus Gábor
Tóth Máté
Leonardo Mendes
Michael Melo
Horváth Valentin

közösség

további frisss

lap tetejére