Mi is ITT vagyunk! - Gálaműsor mindenkinek

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 23., szerda •
Hagyományteremtő szándékkal életre hívott rendezvényen fogyatékos emberek prózával, táncos és zenés produkciókkal lépnek színpadra.
Mi is ITT vagyunk! - Gálaműsor mindenkinek

Rendkívülinek ígérkezik a „Mi is ITT vagyunk!” elnevezésű gálaműsor, amelyet Szombathely Megyei Jogú Városa, a Vas Megyei ÉFOÉSZ Egyesület és a Forrásközpont Közhasznú Alapítvány együttműködésével valósul meg.

A kedden megtartott sajtótájékoztatót a Napsugár zenekar bemutatója nyitotta meg és élvezettel hallgatta mindenki a produkciót. Többet talán még dúdolták is a fülbemászó dallamokat.  Koczka Tibor Szombathely szociális ügyekért felelő alpolgármestere köszöntője nyitotta meg a sajtótájékoztatót és beszédében elárulta, hogy szükség van az érzékenyítésre. Ennek eredményeképp lehet hidat építeni a az egészséges és a fogyatékkal élők világa közé.

Több rendezvényt is megemlített az alpolgármester, amelyek közül kiemelte a májusi Szociális heteket, ahol különböző feladatokat kellett teljesíteniük a bátrabbaknak. A cél az volt, hogy átélje mindenki a fogyatékkal élők világát.

2016. december 1-én szakmai napot tartanak a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében, ahol a fogyatékos emberek támogatásáról, intézmények tagolásáról kaphatnak felvilágosítást az érdeklődők. Egy nappal később pedig az AGORA Művelődési és Sportházra szegeződik minden tekintet. A „Mi is ITT vagyunk!” gálaműsort megelőzően dr. Puskás Tivadar polgármester nyitja meg a fogyatékos emberek által készített képzőművészeti kiállítását.

A nap fénypontjaként pedig 14 órától pedig a zenéé és a prózáé lesz a főszerep. A gálaműsor során a fogyatékos emberek lépnek színpadra önálló műsorral. Ha a Napsugár zenekar előadásából indulunk ki, biztosra vesszük a mindent elsöprő tapsvihart.

Mivel nem versenyről van szó, a zsűri ezúttal nem bírál, hanem bíztat és támogat, ezáltal mindenki gazdagabb lesz. Egyéként olyan nagynevű művészek foglalnak helyet majd a zsűriasztal mögött, mint Monspart Sarolta, tájfutó világbajnok, Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus, Török Gábor rendező és St. Martin előadóművész, aki egyben a rendezvény fővédnöke is.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére