Mészöly szerint

Szita Róbert • 2015. október 03., szombat •
Miskolcon, a DVTK otthonában szerepel ma este a labdarúgó NB I második helyén álló Haladás. A vezetőedző optimista, szerinte két gólt szerez és győz a csapat. Mészöly Gézát kérdeztük az esélyekről.
Mészöly szerint

A DVTK több meccse is a játékidő utolsó perceiben fordult meg, előfordult, hogy vereséggel, de olyan is, hogy győzelemmel zárták a 90 percet. 

A hazaiak meccsei arra figyelmeztetnek, hogy nagyon figyelni kell az utolsó percekben…
Való igaz, hogy az utolsó negyedórára a lehető legjobban oda kell koncentrálnunk, de eddig is így volt. Nagyon fontosnak tartom a csereként beszálló játékosok szerepét. Most is hangsúlyos lesz, ki, mikor és hogyan tud bekapcsolódni a játékba, de a pontrúgások és az ellenfél támadójátékának kontrollálása is hangsúlyos lesz.

A legtöbb gólt, szám szerint húszat eddig a DVTK kapta. Könnyű nekik gólt lőni?
Nem hinném, hogy könnyű lenni Diósgyőrben gólt lőni, ennek ellenére nagyon bízom benne, hogy gólt, gólokat, s így pontot, pontokat szerzünk. Az MTK elleni meccs kivételével kiegyensúlyozottak voltak a DVTK eddigi meccsei. Most is szoros meccsre számítok, és azt sejtem, hogy ezúttal a jó védekezés mellett a támadásaink is hasznosak és eredményesek lesznek. 

Továbbra is három meghatározó játékos nélkül szerepel a Hali?
Martinez továbbra is sérült, Iszlai eltiltását tölti, Ugrai Roland sérülése javult ugyan, nincsenek már fájdalmai, viszont nem edzett annyit a csapattal és nem akartam, hogy a Diósgyőr ellen rásérüljön. A válogatott meccsek miatti szünet alatt szerintem teljesen felépülhet, így a Fradi ellen már teljes értékű játékot mutathat újra. 

Az utóbbi három fordulóban kicsit megtorpant a csapat...
Nem így látom, a Puskás Akadémia ellen 10 emberrel játszottunk majdnem egy félidőt, az hősies pontszerzés volt, a Honvéd ellen jó teljesítményt nyújtva szereztünk döntetlent, a Vasas ellen pedig már újra dinamikusabb lett a játékunk, bár a támadásaink hatékonyságán még javítani kell. A hétközi edzéseken pedig már azt tapasztaltam, hogy egyre dinamikusabbak vagyunk. 

Szombat este 8 órakor milyen eredménnyel lenne elégedett?
Két góllal és 3 ponttal nagyon elégedett volnék. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére