Mészöly Géza izgalmas meccsre és győzelemre számít

SzR-haladas.hu - Fotó: Tóth Arnold • 2017. április 15., szombat •
A Hali egy héten belül harmadszor lép pályára ma este Sopronban, ahol a kiesési zónában található, ám jó formában lévő diósgyőriek ellen kell pontot, pontokat gyűjteni Halmosiéknak.
Mészöly Géza izgalmas meccsre és győzelemre számít

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában nem lesz egyszerű feladata a Szombathelyi Swietelsky-Haladás csapatának.

A haladas.hu mérkőzést beharangozó cikkében arról ír, hogy a nemrégiben kinevezett vezetőedző, Bódog Tamás irányításával megindult felfelé a DVTK. A miskolciak azóta odahaza két győzelmet (Újpest 3-1, Honvéd 2-0), idegenben egy döntetlent (FTC 1-1) gyűjtöttek be. Habár továbbra is a legtöbb gólt (49) a piros-fehérek kapták, utóbbi három bajnokin mindössze kétszer kellett kiszedniük saját hálójukból a játékszert. A Haladás a Honvéd elleni vereség után szerdán értékes pontot szerzett az MTK vendégeként.

Az előzményekhez tartozik, hogy a hatodik helyen tanyázó Hali ősszel Sopronban 3-1-re nyert, míg a miskolciak Debrecenben győztek 2-1-re. 

Mészöly Géza, a zöld-fehérek vezetőedzője a klub weboldalának nyilatkozva arról beszélt, hogy kollégája, Bódog Tamás újfajta szemléletet honosított meg Diósgyőrben, mert minden meccsükön 11 játékos támad és 11 védekezik.

Sokat futnak, lelkesek, labdavesztés után rögtön visszatámadnak. A védelemben Liptákot és a szélső hátvédeket, Eperjest és Tamást a támadószekcióban a két spanyolt, Velát és Nonót mindenképpen ki kell emelni, nem beszélve Novothnyról vagy éppen Ugrairól. S felhívnám a figyelmet a roppant tehetséges Makraira is. Ugyanakkor szeretnénk tudatósítani bennük, hogy mi játszunk otthon, nem Mezőkövesden, Miskolcon vagy a Groupama Arénában, hanem Sopronban lesz a meccs, ahol több nagy csapat skalpját is begyűjtöttük. A fiúk elszántak, noha egy héten belül harmadszor lépünk pályára, a felmérések szerint jó állapotban vannak a játékosok. A csapategység eddig is sok pontot hozott a konyhára, s mert futballozni is tudunk, bizakodóak vagyunk. Kifejezetten izgalmas, kiélezett mérkőzést várok, melyen egyértelműen a győzelem a célunk - fogalmazott Mészöly. 

A szombathelyiek várható kezdőcsapata: Király – Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak – Jagodics, Iszlai – Rácz, Kovács, Halmosi – Mészáros. 

Csereként Gyurján, Schimmer, Hídvégi, Jancsó, Overgoor, Kiss B. és Williams jön számításba.

A 18 órakor kezdődő mérkőzésről honlapunk ÉLŐben tudósít. 

közösség

további frisss

lap tetejére