Helló fiatalok, merre nyaraltok idén?

Tóth Eszter- fotó: internet • 2017. április 30., vasárnap •
Korainak tűnhet, de ideje lefoglalni a szállásokat a nyárra, mielőtt lemaradnánk a jó ajánlatokról. Szombathelyi fiatalokat kérdeztünk meg, hogyan tervezik majd a megérdemelt nyári szabadságot.
Helló fiatalok, merre nyaraltok idén?

A nyár a nagy pihik évszaka, legtöbben ebben az időszakban vesznek ki hosszabb szabadságot és utaznak el, hogy egy kicsit kizökkentsék magukat az unalmas hétköznapokból. Korainak tűnhet, de a szállásokat már most le kell foglalni, ha nem szeretnénk pórul járni és lemaradni egy-egy jó ajánlatról. Mi az úti cél? Belföld vagy külföld a népszerűbb? Tengerpartra, várost nézni vagy esetleg fesztiválra mennek szívesen a huszonévesek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ szombathelyi fiatalok segítségével!

Olaszország a nyerő

A megkérdezettek között egyértelműen az olaszországi nyaralóhelyek vitték a prímet. Az olcsóság és a közelség is szerepet játszott a választásban. „A Garda -tóra megyünk párommal. Még sosem voltam, nincs is túl messze, 2-3 éve nem voltam külföldön nyaralni, és mert olcsóbb lesz, mint egy hét fesztivál” – mondta Dia. Mártonéknál szinte hagyománnyá vált az olaszországi látogatás. „Minden évben kiveszünk egy apartmant a haverokkal Jesolo közelében, bulizgatunk, szórakozunk meg strandolunk. Ez lesz az ötödik évünk, nem is vágyunk máshova.” Van, aki a családi nyaralásra esküszik. „Olaszországba megyünk nyaralni, kemping-lakókocsi. Már évek óta járok oda a családommal, Jesolo-tól 10 km-re. Nagyon szeretem az olasz embereket, az olasz temperamentumot meg az olasz pizzát. Na jó, a fagylaltot meg még inkább. Ár-érték arányban nagyon jó, négy fővel kb. egy hetes Balaton-parti nyaralás ára” – osztotta meg tapasztalatait Noémi. „Nincs kivel, ha lenne, Olaszországba mennék, mert imádom a mediterrán életformát” – mondta Évi.

Más ország is szóba jön azért

Horvátország, Görögország és Tunézia a célpontok között. „Én mentem volna Kubába, de a párom nem hajlandó felülni a repülőre, így úti célnak Horvátországot választottuk. Oda kocsival is el lehet menni, ő meg ráadásul még nem is volt azon a környéken” – mesélte Gábor. Adrienn hosszú utazásra vállalkozik. „A párom meg én befizettünk egy buszos útra Görögországba. Oda visznek, ott leszünk egy hetet, meg hoznak vissza. A hosszú utazástól azért félek, nehezen ülök meg amúgy is egy helyben, de már nagyon kíváncsi vagyok arra a környékre. Most elég kedvező volt az ajánlat.” Mariann egy egzotikus helyre utazik idén. „Én születésnapomra egy Tunéziai utazást kaptam, ahová persze a barátommal megyek. Alig várom!”

Még a Balcsi sem ment ki a divatból

Családi nyaralásra tökéletes. „A családdal és a keresztszülőkkel megyünk idén is Vonyarcra, mert mindig ott nyaralunk es nagyon kedveljük” – osztotta meg velünk a 19 éves Enikő. Ádám szerint romantikázni is teljesen jó. „Nekünk van egy nyaralónk Ábrahámhegyen, a barátnőmmel szinte minden nyári hétvégét ott töltünk. Nagyon jól ki tudunk kapcsolódni.” Persze van, aki a pörgősebb programokat kedveli, Eri is ezek közé tartozik. „Hosszabb nyaralásra én nem nagyon szoktam menni, a barátommal és néhány haverunkkal koncertekre járunk, szinte minden évben ott vagyunk a Sound valamelyik napján is, hosszabb ideig sajnos nem tudunk maradni, mert elég drága.”

Ti terveztek hosszabb nyaralást? Balaton, külföld, esetleg fesztivál az úti cél?

közösség

további frisss

lap tetejére